Klubba för en god sak


Allt fler nationer börjar nu engagera sig för att hjälpa utsatta flyktingar. Redan i kväll kan du bidra till en insamling genom ett besök på Snerikes tisdagsklubb.

Förra veckan rapporterade Ergo att Stockholm och Västgöta nation anordnat insamlingar till förmån för människor på flykt. Snerikes nation bestämde sig för att haka på och kommer nu att skänka delar av intäkterna från tisdagsklubben i kväll till UNHCR:s arbete med flyktingkatastrofen.

– Vi blev inspirerade av de andra nationernas arbete. Vi har också haft insamlingsklubbar tidigare som varit populära. Senast samlade vi till cancerfonden och då fick vi 47 000. Det blir kanske svårt att slå, men får vi in 20 000 är det strålande, säger Linnea Alm, restaurangvärd och klubbarrangör på Snerikes.

Intäkter från garderob, inträde och dricks kommer att skänkas vidare till UNHCR. För att öka möjligheterna att få in extra pengar, kommer även medlemmar i Snerikes nation att få betala inträde. nbsp;


Annons

Annons

Insamlingen fortsätter

Nästa fredag (2 oktober) kommer även nationskörerna att ta ton till förmån för barn på flykt genom en konsert där åhörarna själva bestämmer hur mycket pengar de vill skänka.

Konserten hålls i domkyrkan och pågår mellan klockan 18-19.30. Pengarna går oavkortat till insamlingen för Världens barn.

Medverkande körer är: Chorus virorum, GH-kören, Discordia, Kalmarkören, Snerikekören, Sånggripen, V-Dalakören, Värmlands nations kör, Västgöta nations damkör, Västgöta nationskör. nbsp;

Läs mer

2024-09-04 11:25
Är du Ergos nya skribent?   Tidningen Ergo är en av Uppsalas största studenttidningar, med många framstående…
2024-09-02 15:29
Tisdag den 9 september gästar Antikrundan Uppsala och Botaniska trädgården. Förberedelserna är i full gång och SVT:s…
2024-09-02 12:39
Välkommen hit, välkommen hem och så vidare.