Annons
Ingefära gillar fart och fläkt, men mellan sina äventyr myser han gärna hemma i kollektivet.
Foto: Lukas Klingsbo

Social Flogstaprofil hittar alltid hem


I de flesta bostadsområden finns karaktärer som alla vet vilka de är. Hamberg har Ingefära, en sällskaplig kille som inte gärna missar vare sig korridorsfester eller svamputflykter.

Redan i sin tidigaste ungdom älskade Ingefära att umgås. När Lukas Klingsbos kollektiv hade fester blev kattungen ofta huvudperson. När han blev större började han söka sig till höghusen, där det nästan alltid är korridorsfester på helgerna.

– Ser han en människa följer han efter, helt enkelt, säger Lukas Klingsbo.

Ingefära har dock fler intressen än fester. En gång var han med en grupp i skogen som plockade svamp i flera timmar. Medlemmar i kollektivet har en gång fått hämta upp honom hos ett pensionärspar i Stenhagen som hade sju– åtta egna katter och vid ett annat tillfälle hade han blivit kompis med barnen på en skola i Eriksberg. Han har också tillbringat två dagar i ett stall. Ingefära har ingenting emot långa promenader, men nyttjar ibland kollektivtrafik.

– Han gick på bussen vid Ica Väst, så att de fick stanna och släppa av honom efter några hållplatser, berättar Lukas Klingsbo.

I början blev Lukas Klingsbo och kollektivkamraterna oroliga när han inte kom hem, men nu har de vant sig vid att han hälsar på någon annan i ett par dagar.

– Folk i området vet vem han är eftersom det så ofta varit folk som postat bilder av honom i Flogstagrupper på Facebook och undrat vems han är. Men dröjer det mer än två dagar blir vi oroliga.

Förra vintern försvann Ingefära i två veckor. Då hade halsbandet lossnat och någon lämnade honom på ett katthem.

– Han är chippad, men tydligen hade veterinären glömt att registrera chippet. Det var därför det tog tid, säger Lukas Klingsbo.

Trots Ingefäras smak för äventyr är han alltid lika glad när någon av ägarna kommer och hämtar honom. Buren vill han inte bli utan promenerar självmant efter sin människa. Hemma trivs han bäst när han får gosa och sova i någons säng.


Annons

Annons

Läs mer

2024-04-24 09:53
Verksamhetsårets sista fullmäktigesammanträde innan konstituerande fullmäktige bjuder på oklar stämning, långa…
2024-04-21 19:55
Ikväll klockan 20.00 stängde röstningen för Kårvalet 2024. Ta del av resultatet nedan. 
2024-04-17 08:24
Många som pluggat humaniora och teologi vid Uppsala universitet upplever att deras utbildning saknar anknytning till…