Annons
Annons
Personen bakom det sannolikt fejkade kontot uppger sig bland annat ha stulit trosor i tvättstugan för att få kontakt med deras ägare.
Foto: Prntscreen av bild skickad från Johan Karlsson

Flogstabor trakasseras med trosor


Åtminstone femton tjejer boende i Flogsta höghus har under de senaste veckorna utsatts för trakasserier via Messenger. Olika konton som verkar vara fejkade har lämnat obehagliga meddelanden om bland annat underkläder.

För några veckor sedan fick Caroline Gadén ett meddelande på Messenger från ett okänt konto utan profilbild. Personen, vars namn antydde att det var en kvinna, undrade om hon hade glömt något i tvättstugan, vad framgick inte.

– Jag svarade att jag inte hade tvättat den dagen. Det var lite konstigt, men inget speciellt, säger Caroline Gadén.

Hon är pubchef på Uplands nation och därför händer det att hon blir kontaktad via Messenger av folk som vill börja jobba i puben. Därför misstänkte hon först ingenting när hon i helgen fick ett meddelande från en ”Johan Karlsson” som frågade om hon jobbar på Uplands.

– Sedan frågade han om han fick köpa stringtrosor av mig. Han berättade att han sett mig på Uplands och kollat upp var jag bodde. Först trodde jag att det var någon jag kände som skulle skoja, säger Caroline Gadén.

Efter att en annan tjej skrivit om händelserna i en grupp på Facebook för boende i Flogsta höghus stod det klart att liknande saker hänt åtminstone femton olika tjejer i området. En av dem berättar att personen sagt sig ha stulit hennes underkläder i tvättstugan som ett sätt att få kontakt, eftersom han sett henne och tyckt hon var snygg. Hon fick också en bild på trosorna skickad till sig. Ytterligare en annan berättar i Facebookgruppen att hon fått meddelanden när hon befunnit sig på nationsklubb där ”Johan Karlsson” berättar att han står och tittar på henne.

– Jag misstänker att det är samma person bakom alla de här meddelandena. Kontona ser ut att vara fejk, de har inga profilbilder och Facebooksidorna är helt tomma. Jag har blockerat båda kontona som kontaktat mig, säger Caroline Gadén.

Nu har flera av de drabbade polisanmält händelserna, och uppmanar i Facebookgruppen alla att göra detsamma.


Annons

Annons

Läs mer

2021-05-12 18:18
Grönt ljus för att etablera stödmedlemskap och en ny och fräsch värdegrund – det var propositionerna som röstades igenom…
2021-05-12 11:00
Huset på Banérgatan i Kåbo med dryga trettiotalet lägenheter ska säljas. Anledningen enligt VD Lisa Jacobsson är att…
2021-05-10 15:47
Nu börjar sommarlovet närma sig och med det även sommarjobbet. Ergo gav sig ut i den efterlängtade vårluften för att…