Annons
Annons
Busshållplatsen utanför Segerstedhuset borde inte heta Botaniska, tycker man på universitetet.
Foto: Sigrid Asker

Vill att Botaniska ska bli Segerstedthuset


Busshållplatsen utanför Segerstedthuset borde byta namn, tycker man på universitetet, och har därför skickat ett förslag till kollektivtrafikförvaltningen. Namnbytet är tänkt att underlätta för den nyinvigda byggnadens besökare.

Precis vid Segerstedthusets cykelparkering finns praktiskt nog en busshållplats. Trots läget heter den Botaniska, vilket universitetet hoppas kunna ändra på.

– Vi har skickat in ett förslag till kollektivtrafikförvaltningen om ett namnbyte. Hållplatsen ligger ju faktiskt en bra bit bort från Botaniska och det finns ingen hållplats som heter Segerstedthuset, säger Urban Lindberg, biträdande avdelningschef på kommunikationsavdelningen.

Namnbytet skulle underlätta för studenter och andra som ska ta sig till Segerstedthuset för första gången, menar han. Om man har åkt förbi med bussen och hört namnet ropas ut vet man att det går att åka kollektivtrafik hela vägen fram. Hur stor chansen är att förslaget beviljas har Urban Lindberg ingen aning om.

– Evolutionsbiologiska museet fick i alla fall en busshållplats med sitt eget namn istället för Södra Villavägen efter att ha kontaktat kollektivtrafikförvaltningen, säger han.


Annons

Annons

Läs mer

2024-06-20 09:23
Att genomgå en forskarutbildning är mindre lönsamt idag än för 20 år sedan. Lönepremien för gruppen har sjunkit i både…
2024-06-19 09:32
Västmanlands-Dala Nation är känd som den nation i Uppsala som har flest studentbostäder att hyra ut till sina medlemmar…
2024-06-13 08:28
EU-valet är genomfört - men hur röstades det i Uppsalas studentområden?