Annons
En man som anklagats för sexuella trakasserier fick ansvar för likabehandling på Göteborgs universitet.
Foto: Kollage: Sandra Gunnarsson

Trakasserianklagad arbetade med likabehandling


En man som anklagats för sexuella trakasserier anställdes på Göteborgs universitet. I hans arbetsuppgifter ingick ansvar för likabehandling. Mannen ska nu utredas.

På sin tidigare arbetsplats Migrationsverket omplacerades han till en annan enhet på grund av anklagelser om trakasserier och tafsande fick sedan jobb på Göteborgs universitet – för att arbeta med likabehandling.

Med anledning av Akademiuppropet, som är en del av metoo, uppmärksammades situationen av en anställd på Migrationsverket.

– Jag blev illamående och mörkrädd när jag läste artikeln. Att han har mage att yttra sig om något som han själv utsatt andra för. Jag undrar hur han ens fick sitt nuvarande jobb på universitetet och vem som ställde upp som referens? Jag vill inte att andra ska behöva utsättas för det som vi utsattes för av den här mannen, säger hon till Spionen.

Anna Lindholm, chef för Personalenheten vid Göteborgs universitet, kan bekräfta att mannen inte längre jobbar kvar med sina uppgifter när det gäller likabehandlingsarbete.

– Även om det inte finns något som i dagsläget pekar på att något sådant här har hänt under hans anställning hos oss så har vi ändå beslutat om att det ska undersökas. Det arbetet kommer att skötas av en extern utredare, säger Anna Lindholm till Spionen.

nbsp;


Annons

Annons

Läs mer

2024-04-17 08:24
Många som pluggat humaniora och teologi vid Uppsala universitet upplever att deras utbildning saknar anknytning till…
2024-04-09 08:35
Efter januaris aktion rörande situationen på Engelska parkens Matikum har nu beskedet kommit - då får studenterna sitta…
2024-04-08 08:19
Tisdagen den sista april vibrerar vårluften i Uppsala. Under morgonen väntas drygt 40 000 personer anlända till Uppsala…