Annons

Klart för socionomprogram på Gotland


Behovet av socionomer är stort på Gotland. Nu får Uppsala universitets Campus Gotland sin efterlängtade socionomutbildning i samarbete med Ersta Sköndal Bräcke högskola.

Uppsala universitet har nu tecknat avtal med Ersta Sköndal Bräcke högskola om att erbjuda socionomutbildning på Campus Gotland. Uppsala universitet saknar i dagsläget egen kapacitet att starta socionomprogram på Gotland.

– Det finns ett stort behov av socionomer på Gotland och det känns väldigt bra att vi nu kan utbilda socionomer på plats på Campus Gotland. Det är en utbildning som varit efterlängtad, säger Olle Jansson, rektorsråd för Campus Gotland, i ett pressmeddelande från Uppsala universitet.

Ersta Sköndal Bräcke högskola kommer att ansvara för undervisningen och Uppsala universitet för antagning, examination och kvalitetssäkring. Socionomprogrammet på Gotland startar vårterminen 2018 med 35 platser. Den verksamhetsförlagda delen av utbildningen kommer att genomföras i samarbete med Region Gotland.


Annons

Annons

Läs mer

2023-06-01 09:42
Nu söker Uppsala studentkår en ny journalist till tidningen Ergo! Vill du bevaka Uppsala universitet och studentlivet…
2023-05-17 17:31
Konstituerande fullmäktige bjuder på partidrama, Comic Sans-hat och en ganska dålig stämning. Ett nytt kårpresidium kan…
2023-05-12 10:47
Under torsdagen besökte Vänsterpartiets partiledare Nooshi Dadgostar Uppsala och på agendan stod bland annat ett samtal…