Annons
Annons
En dator stals från mikrofilmsavdelningen på Carolina Rediviva förra helgen.
Foto: Gusten Holm

Fräck datorstöld på Carolina


Någon hakade loss datorn och tog med den ut. Peter Kohlm, intendent på universitetsbiblioteket, säger att Carolina Rediviva hittills har varit förskonat från den här typen av stölder.

Någon gång under förra helgen ska en av de två datorerna för sökning i dagstidningar på mikrofilmsavdelningen på plan 5 i Carolina Rediviva ha blivit stulen. Tjuven har hakat loss datorn från stativet och tagit den med sig.
– Vi upptäckte det på måndag morgon. Under helgen har vi mindre personal och de som finns är främst i informationsdisken, så det är svårt att ha uppsikt, säger Peter Kohlm, intendent vid universitetsbiblioteket.
Hittills har Carolina Rediviva varit förskonat från stölder av det här slaget. Peter Kohlm tycker det känns olustigt att det rör sig personer i byggnaden som är ute efter att stjäla.
– Vi vet ju att det har förekommit en del på våra campus, att studenter har blivit av med datorer, säger han.
Polisen inleder inte någon utredning i ärendet, eftersom man bedömer att brottet inte kommer att kunna klaras upp. Peter Kohlm tycker att det är tråkigt, men väntat. Från universitetsbibliotekets sida kommer man att vidta åtgärder för datorernas del.
– Vi får placera dem vid informationsdisken istället, där de är mer synliga, säger Peter Kohlm.


Annons

Annons

Läs mer

2024-06-20 09:23
Att genomgå en forskarutbildning är mindre lönsamt idag än för 20 år sedan. Lönepremien för gruppen har sjunkit i både…
2024-06-19 09:32
Västmanlands-Dala Nation är känd som den nation i Uppsala som har flest studentbostäder att hyra ut till sina medlemmar…
2024-06-13 08:28
EU-valet är genomfört - men hur röstades det i Uppsalas studentområden?