Annons
Annons
Lilla Huset kommer framöver kunna erbjuda mat och alkoholfri dryck till klockan tre på natten.
Foto: Sigrid Asker

Lilla Huset får nattöppet


Restaurang Lilla Huset i Rackarberget får ha öppet till klockan tre, röstade kommunens Miljö- och hälsoskyddsnämnd fram på torsdagen.

Restaurangen kommer få ha öppet för servering av mat och alkoholfri dryck fram till 03.00 alla dagar, framgår av nämndens beslut. Både restaurangens inne- och uteservering kommer att ha öppet under dessa tider, men musik kommer inte att få spelas. Nämnden motiverar sitt beslut – som fattades trots att polisen förespråkade avslag på ansökan – med att Lilla Huset inte har haft några anmärkningar på sin verksamhet och att det skulle tillgängliggöra stans restaurangutbud.

Beslutet börjar gälla omgående, men den som tänkte få sig lite nattamat på Lilla Huset under valborg går bet. Enligt Lilla Husets ägare Daniel Dehghani kommer inte de nya öppettiderna att tas i bruk förrän till sommaren.

– Det kommer att behöva planeras och rekryteras personal, därför blir det här aktuellt först framåt augusti, säger han.

nbsp;


Annons

Annons

Läs mer

2024-06-13 08:28
EU-valet är genomfört - men hur röstades det i Uppsalas studentområden? Miljöpartiet och Socialdemokraterna verkar vara…
2024-06-11 09:28
En ny aktivitetsbox har dykt upp i ekonomikumparken. Boxen, som innehåller sport- och träningsutrustning, är en del av…
2024-06-07 10:55
Under måndagsförmiddagen greps 13 demonstranter i samband med en demonstration i Universitetsaulan. Det rapporterar UNT…