Annons
Annons
Eva Söderman, enhetschef på Studenthälsan, säger att de kommer sätta in extra åtgärder om det visar sig att någon av de drabbade är student.
Foto: Wikimedia commons/Johan Jönsson Sandra Gunnarsson

Två personer skjutna i studentområde


Strax efter lunchtid blev två personer skjutna vid en cykelbana i närheten av Väktargatan. Polisen rubricerar händelsen som mordförsök, rapporterar SVT nyheter Uppsala.
– Om det skulle visa sig att studenter är inblandade och behöver extra stöd, kommer vi att hantera det med ökade insatser och stödsamtal, säger Eva Söderman, enhetschef på Studenthälsan.

Polisen larmades till Kvarngärdet 12.09 på onsdagen efter att vittnen hört skottlossning. Två personer skadades och fördes till Akademiska sjukhuset. Polisen rubricerar händelsen som mordförsök. De har ännu inte gått ut med information om vilka de drabbade är och det finns ännu inga uppgifter om de skadades tillstånd, rapporterar SVT Nyheter Uppsala.

Eva Söderman, som är enhetschef på Studenthälsan, ställde in sitt planerade möte för att vara redo ifall det skulle visa sig att någon av de som drabbats är student.

– Just nu vet vi ju inte om det är studenter inblandade, men om det skulle vara det är det min uppgift att kommunicera med universitetets krisledning. Om det skulle visa sig att studenter är inblandade och behöver extra stöd, kommer vi att hantera det med ökade insatser och stödsamtal, säger hon.

Detta är inte första gången i år som en skjutning sker i ett område där det rör sig mycket studenter. I mitten på januari skottskadades en utbytestudent på en pizzeria i Flogsta.

– Det är obehagligt att sådana här händelser kommer så nära studenternas vardag och boenden, säger Eva Söderman.

Efter den händelsen var det personer som hörde av sig till Studenthälsan för att få samtal. Uppsala universitet kommer att gå ut med information på sin hemsida om var man kan vända sig om detta skulle visa sig bli aktuellt även nu.

nbsp;


Annons

Annons

Läs mer

2020-10-20 16:26
Undvik fest, kollektivtrafik och fysisk kontakt med andra personer än de du bor med. Under tisdagens pressträff…
2020-10-20 13:45
Uppdatering av åsiktsprogrammet, en ny styrelseledamot på plats, ett ”Agnetas nyårskarameller-moment” och kanelbullar…
2020-10-15 11:15
Flera granater har hittats i Fyrisån i år och många fler om man går bakåt i tiden. Men hur hamnade de där? Är…