Annons
Isabella Blondin-Bella Löwengrip ska föreläsa tillsammans med Anders Wall.
Foto: Wikimedia Commons/Isabella Löwengrip; Sandra Gunnarsson

Blondin-Bella föreläser i Universitetsaulan


Årets Anders Wall-föreläsning får draghjälp av bloggaren och entreprenören Isabella Löwengrip. Syftet med arrangemanget är att inspirera unga att bli entreprenörer.

Varje år brukar nära 2000 besökare gå på Anders Wall-föreläsningen, som i själva verket är flera föreläsningar med syfte att locka fler unga att bli entreprenörer. Tidigare har bland annat Hannah Widell, Amanda Schulman, Björn Ulvaeus och Skype-grundaren Niklas Zennström talat. Med årets evenemang satsar man på att nå ut till ännu fler, genom att bjuda in Isabella Löwengrip, bloggare och entreprenör känd som ”Blondin-Bella”, skriver UNT.

Isabella Löwengrip har i sin blogg beskrivit Anders Wall som ”en av de mest inspirerande människorna i svensk näringslivshistoria”.

Det är också under Anders Wall-föreläsningen som stipendiet Årets Uppsalastudent på 100 000 kronor delas ut av kronprinsessan Victoria. Den som vill nominera en kandidat till utmärkelsen kan göra det till och med 24 september.

Anders Wall-föreläsningen äger rum i Universitetsaulan 20 november. Nytt för i år är att det även hålls en företagsmässa. Övriga föreläsare presenteras nästa vecka.


Annons

Annons

Läs mer

2024-03-26 08:41
Uppsala hamnar i biottenskiktet i en ny ranking över de bästa studentstäderna i Sverige 2024, enligt en undersökning av…
2024-03-25 08:45
En man har vid två tillfällen, 5 och 6 mars, ofredat kvinnor sexuellt på campus Engelska parken. Det rapporterar UNT…
2024-03-18 11:10
I januari tillsattes en arbetsgrupp som ska utreda förutsättningarna för att flytta om verksamheten inom Campus Gamla…