Annons
Annons
Vi är mycket glada över det nya samarbetet. , säger Ludvig Lundgren ordförande i Uppsala studentkår.
Foto: Lina Svensk/studentkortet.se

Studentkortet tar över efter Mecenat


Uppsalas studentkårer och nationer inleder ett nytt samarbete med företaget Studentkortet. Från och med 2020 kommer de att sköta bland annat förmedlingen av rabatter till Uppsalas studenter.

I Sverige finns två större företag som sysslar med förmedling av rabatter till universitets- och högskolestudenter – Mecenat AB och Studentkortet. Sedan 2008 har kårerna och nationerna i Uppsala samarbetat exklusivt med Mecenat, men i slutet av februari beslutade USMOS (samarbetsorganet som sköter medlemshantering för Uppsalas studentkårer och nationer) att istället övergå till Studentkortet som lade fram det bättre erbjudandet av de två företagen.

– Vi är mycket glada över det nya samarbetet. Lund har haft Studentkortet under många år och de har varit nöjda som vi har förstått det, säger Uppsala studentkårs ordförande Ludvig Lundgren, som varit med och träffat avtalet.

För studenterna kommer skiftet inte innebära några större förändringar, menar Ludvig Lundgren.

– Kortet kommer att se annorlunda ut och det kommer att bli lite andra rabatter och förmåner. Studentkortet är väldigt bra på lokala rabatter.

Rent administrativt kan det komma att krävas en viss insats precis vid övergången, men Ludvig Lundgren tror inte att det kommer innebära några större problem. USMOS samarbete med Mecenat fortsätter under fram till och med höstterminen 2019. Det nya samarbetet med Studentkortet börjar gälla första januari 2020.

nbsp;

Mecenats rabatter kommer att finnas tillgängliga för Uppsalas studenter även efter att samarbetsavtalet med USMOS har löpt ut, dock inte via det vanliga studentlegget, utan via en app.

– Vi kommer att verifiera studenter och då får de full tillgång till appen och alla rabatterna. Självklart är det helt kostnadsfritt. Vi räknar med att 90-95 procent av Uppsalas studenter kommer att få tillgång till Mecenats studentrabatter om de vill, skriver Jonas Levin, VD för Mecenat i ett mejl till Ergo.


Annons

Annons

Två kort blev ett

Innan 2008 behövde Uppsalastudenterna två separata kort – ett för medlemskap i kår och nation, och ett för studentrabatter. Studenterna kunde då välja mellan Studentkortet och Mecenat som rabattförmedlare (eller välja att ha båda två). 2008 beslutade man att kombinera rabattkortet och medlemskortet för att göra det enklare för studenterna och Mecenat blev det företag kårerna och nationerna valde som exklusiv samarbetspartner.

Läs mer

2024-07-11 13:34
Torsdag den 11 juli kom antagningsbeskedet för de som sökt kurser och utbildningar till höstterminen 2024. Vid Uppsala…
2024-07-08 12:09
AI-användning i studentarbeten har diskuterats hett de senaste åren. Nu lanseras nya AI-verktyg som påstår sig kunna…
2024-07-01 11:17
Enligt den senaste undersökningen från Eurostudent så upplever en tredjedel av studenter vid svenska lärosäten psykisk…