Annons
Annons
24 nya bostäder planeras i Flogsta höghus.
Foto: Simon Sara Borsiin

Studenter får plats på förskolor


24 nya studentbostäder planeras i Flogsta höghus. Det är två lokaler som tidigare har varit förskolor som kommer att byggas om.

För två veckor sedan beviljades Heimstaden bygglov 24 nya bostäder i Flogsta höghus. Två lokaler som tidigare har använts som förskolor kommer att byggas om.

– Det har varit på gång ett tag. Om allt går vägen blir det byggstart till sommaren, säger Joel Åkerlund, projektledare på Heimstaden.

Både ettor och tvåor kommer att uppföras i de före detta förskolorna, vilka dock var studentkorridorer innan de blev förskolor. Lokalerna har nu stått tomma sedan förra sommaren.

Tidigare har Ergo rapporterat att Heimstaden avser omvandla samtliga korridorsrum till lägenheter. Enligt Joel Åkerlund är det dock inte sannolikt att det kommer att beröra alla korridorsrum.

– De planerna är bara på tankestadiet, det finns inget bygglov, säger han.

Till skillnad från tidigare finns enligt Joel Åkerlund inga planer för att öppna Heimstadens bostäder i Flogsta för andra än studenter.

nbsp;


Annons

Annons

Läs mer

2024-06-11 09:28
En ny aktivitetsbox har dykt upp i ekonomikumparken. Boxen, som innehåller sport- och träningsutrustning, är en del av…
2024-06-07 10:55
Under måndagsförmiddagen greps 13 demonstranter i samband med en demonstration i Universitetsaulan. Det rapporterar UNT…
2024-06-07 09:03
Stockholms universitets studentkårs tidning Studietid går i graven - för andra gången. Detta efter ett beslut inom…