Annons
Annons
Flogsta höghus
Mikrovågsugn skulle ha ingått i Max Runes lägenhet i Flogsta höghus men det fick han inte veta förrän han flyttade därifrån.
Foto: Foto: Simon Sara Borsiin

Tvingas betala för obefintlig mikro


När Max Rune flyttade ut från sin lägenhet på Sernanders väg fick han veta att han måste betala för en försvunnen mikrovågsugn. Enligt honom själv har det aldrig funnits någon mikro.

Tidigare i höst flyttade Max Rune ut från en av ettorna på Sernanders väg. Efter besiktningen begärde hyresvärden Heimstaden att han skulle betala 900 kronor för att lägenheten saknade mikrovågsugn.

– Det har aldrig funnits någon mikro, jag visste inte att det skulle ingå, säger Max Rune.

Han kontaktade Heimstadens kundtjänst och förklarade sitt ärende. Kundtjänst kopplade vidare till en person som skulle kunna besvara frågan men den personen var inte tillgänglig.

– Jag bad om ett direktnummer, men det sade kundtjänst att de inte hade. De kunde heller inte be personen ringa mig, utan jag måste ringa upp själv igen via kundtjänst, Man känner sig maktlös, jag vill inte betala 900 spänn för en mikro som jag aldrig har haft, säger Max Rune.

Alberto Sobejano, bostadsuthyrare på Heimstaden, säger först att om besiktningsprotokollet visar att något saknas vid utflytt från en lägenhet ser Heimstaden till att ersätta det. Alltså borde det ah funnits en mikrovågsugn när Max Rune flyttade in.

Finns det någon möjlighet att Heimstaden har missat att förse lägenheten med mikrovågsugn?

– Mikro är ju en väldigt viktig del av de här lägenheterna eftersom de flesta saknar ugn, så det låter lite konstigt att man skulle ha missat det, säger Alberto Sobejano.

Efter att ha konsulterat med en kollega får han veta att Heimstaden nu varit i kontakt med hyresgästen som vill bestrida fakturan för mikron.

– Kollegan säger också att en hyresgäst själv måste rapportera inom två veckor efter inflytt om det finns skador på lägenheten eller om någonting saknas, säger Alberto Sobejano.

Får hyresgästerna information om detta, samt om vad som ska ingå i lägenheten?

– Ja.

Max Rune bekräftar att han nu har fått kontakt meden förvaltningsassistent på Heimstaden, som hävdat att ansvaret faller på honom eftersom det inte stod i besiktningsprotokollet när han flyttade in.

– Men å andra sidan står det ingenting om att en mikro ska finnas, under ”kök/pentry” skulle den klassas som ”övrigt”. Handfallen försöker jag förstå hur det skulle vara möjligt för mig att veta att det skulle stå en mikrovågsugn någonstans i lägenheten, säger han.

Max Rune har nu kontaktat hyresgästföreningen och inväntar svar från dem.


Annons

Annons

Läs mer

2024-06-13 08:28
EU-valet är genomfört - men hur röstades det i Uppsalas studentområden? Miljöpartiet och Socialdemokraterna verkar vara…
2024-06-11 09:28
En ny aktivitetsbox har dykt upp i ekonomikumparken. Boxen, som innehåller sport- och träningsutrustning, är en del av…
2024-06-07 10:55
Under måndagsförmiddagen greps 13 demonstranter i samband med en demonstration i Universitetsaulan. Det rapporterar UNT…