Annons
Annons
Bild Victor Munthe
26-åriga Victor Munthe är en av de tolv som gör upp om titeln Sveriges mästerkock. Hans biljett in till programmet var en svamprätt baserad på kantareller, taggsvamp och Karl Johan som han plockat själv här i Uppsala dagen innan inspelningen.
Foto: Pressbild TV4

”Man känner extrem panik”


Med bergtunga, saffranssås och vinkokta musslor lyckades Victor Munthe knipa en av de tolv finalplatserna i Årets mästerkock. Ergo ringde upp den matlagningsintresserade It-studenten för att höra hur det kändes att stå framför juryn.

Under torsdagens avsnitt stod det klart att Uppsalastudenten Victor Munthe kommer att bli en av de tolv finalisterna som gör upp om titeln Sveriges mästerkock i TV4:s populära matlagningsprogram. Victor Munthe berättar att det är lite av en dröm som slagit in.
– Jag har alltid gillat att laga mat och har kollat på alla säsonger av Sveriges mästerkock, det är mitt favoritprogram. Nu pluggar jag mitt sista år och jag tänkte det är nu eller aldrig, så då skickade jag in en ansökan och så blev det så, säger Victor Munthe som läser sista året på civilingenjörsutbildningen i informationsteknologi vid Uppsala universitet. Temat för utslagstävlingen var plattfisk och Victor Munthe lyckades imponera med bergtungan som han serverade med saffrans- och apelsinsås och vinkokta musslor. Jurymedlem Markus Aujalay konstaterade att han hörde till en av de ”väldigt talangfulla”.  
– Jag älskar att laga fisk och skaldjur så det kändes bra, jag blev också nöjd med det jag fick fram. Jag trodde inte jag skulle gå vidare till topp tolv, det var verkligen en positiv överraskning.

En van tittare av programmet vet att det innehåller en hel del press. Victor Munthe bekräftar att det varit extremt stressigt. Efter inspelningsdagarna i Gävle tog det flera dagar innan han kunde lugna ner sig.
– Det är långa dagar med inspelningar, man är både trött och stressad på samma gång. Innan man börjar laga känner man en extrem panik, man har inte lång tid på sig att komma på vad man ska göra. Men sen när man väl bestämt sig kommer man in i en bubbla och sen kommer paniken igen när man ska presentera maten för juryn.
Vilken jurymedlem är du mest rädd för?
– Leif Mannerström, han är ganska hård, bestämd och muttrar mycket. Men han vet ju vad han sysslar med.
Hur det går i programmet är ju såklart hemligt. Men jag passar ändå på att fråga Victor Munthe vad han ser sig själv göra i framtiden om det nu skulle gå bra.
– Jag hade velat ha en gårdsrestaurang med småskalig uppfödning av djur och kanske en gårdsbutik. Det hade jag tyckt varit häftigt.
Varför satsade du inte på matspåret tidigare?
– Man har ju alltid fått höra att det är bra att skaffa sig en utbildning först. Jag har också tänkt att det kan vara dumt att jobba med sitt intresse – då kanske det dör. Att jag läst It är ingenting jag ångrar, jag har lärt mig jättemycket och tycker att det är kul, säger Victor Munthe som i vår ska göra sitt exjobb i Göteborg.


Annons

Annons

Läs mer

2020-02-25 14:56
Kommunens byggnadsnämnd har gett bygglov till tre nya hus på Studentvägen. Husen kommer inrymma 135 studentlägenheter…
2020-02-25 09:47
Nu står det klart vilka som kommer att servera fika, kaffe och lättare lunch till Carolina Redivivas besökare. Det blir…
2020-02-20 10:57
Två läkarstudenter misstänks ha fuskat genom att skriva upp varandras namn vid obligatoriska moment där bara en av dem…