Annons
Annons
Bild Flaggor
Flaggor likt de på bilden stals från stängerna vid Ekonomikum i mitten av januari.
Foto: Ergoarkivet

Universitetsflaggor stulna


I mitten av januari stals sex röda flaggor från stängerna utanför Ekonomikum. Det är dock inte första gången någon får feeling, en liknande incident inträffade sista april för drygt trettio år sedan. Denna person hade dock vett att lämna tillbaka stöldgodset trettio år senare.

Det var under morgonen 16 januari som man upptäckte att någon stulit de sex röda Uppsala universitetsflaggorna som vanligtvis tronar i stängerna framför Ekonomikum.  
– De hade inte gjort det snyggt, en lina var avskuren och en låg slängd i buskarna. Vi fick ta dit en skylift för att lösa det, säger Peter Götlind, intendent på Ekonomikum.
Flaggorna, som värderas till runt 4 500 kronor, har inte återfunnits och kommer att ersättas av nya. Vem som tagit dem är heller inte känt, men Peter Götlind spekulerar i att det skulle kunna röra sig om en souvernirstöld.
Han berättar vidare att det inte är första gången som flaggor stjäls utanför Ekonomikum.
– Vi hade en gullig händelse för några år sedan då det kom in en man som berättade att han hade stulit en flagga under sista april för ungefär trettio år sedan som han nu ville lämna tillbaka. Den återlämnade flaggan var i fel material och storlek för att kunna användas, men man såg i alla fall att mannens samvete kunde rätas ut.

 


Annons

Annons

Läs mer

2020-02-25 14:56
Kommunens byggnadsnämnd har gett bygglov till tre nya hus på Studentvägen. Husen kommer inrymma 135 studentlägenheter…
2020-02-25 09:47
Nu står det klart vilka som kommer att servera fika, kaffe och lättare lunch till Carolina Redivivas besökare. Det blir…
2020-02-20 10:57
Två läkarstudenter misstänks ha fuskat genom att skriva upp varandras namn vid obligatoriska moment där bara en av dem…