Annons
Annons
UU wifi
UUs hemsida låg igår nere. De kunde heller inte ta emot mejl som kom från utomstående mejladresser.
Foto: Ergo-arkivet

UU ute ur fiberskugga


Den som igår eftermiddag och kväll försökte ta sig in på Uppsala universitetets hemsida gick bet. En skadad fiberkabel gjorde att universitetets hemsida och intranät under flera timmar låg nere, men nu ska problemen vara åtgärdade.

Det var strax efter lunch igår, torsdag, som fiberavbrottet inträffade. Även Uppsala studentkår och Ergo-redaktionen drabbades då Uppsala universitet är nätförmedlare till kåren.
Sunet, Swedish university computer network, sköter infrastrukturen för universitetets internetuppkoppling. Deras chef, Maria Häll, sa igår till UNT att felet hade orsakats av ett större fiberavbrott i Uppsalaområdet.

Störningen orsakade problem för en del studenter som igår försökte lämna in studieuppgifter och ansökningar till stipendier. Flera skrev till universitetet på deras Facebook-sida för att få information om när problemet beräknades vara åtgärdat.
Cilla Häggkvist, biträdande chef för studentavdelningen, uppgav till UNT att universitetet har förlängt ansökningstiden till vissa stipendier som hade deadline igår klockan 17. Påverkas studenterna på andra sätt kommer universitetet ta ansvar för det.
– om det leder till att studenter får problem med att lämna in uppgifter eller komma åt kursmaterial på nätet så får vi ta ansvar för det. Sedan är det upp till respektive institution att möjligtvis se över sluttider för inlämningsuppgifter, sa Cilla Häggkvist till UNT.

Strax efter 19.30 igår kunde man återigen besöka universitetets hemsida.


Annons

Annons

Läs mer

2020-02-19 11:55
”Ifrågasatt kvalitet” – så lyder betyget för de ämnen som granskats i UKÄ:s utvärdering av ämneslärarutbildningarna vid…
2020-02-17 15:57
Området kring Flogsta centrum kan komma att förändras rejält. I ett nytt förslag planerar man att bygga runt 600…
2020-02-17 14:40
Uppsala studentkår utlyser härmed följande stipendier: