Annons
Annons
Bild Flogsta centrum
Ett nytt förslag framtaget av Uppsala kommun föreslår bland annat att garaget och butikslokalen där Ica väst huserar ska rivas och lämna plats åt bostäder. Enligt förslaget kommer dock en ny butikslokal att byggas i botten av ett bostadshus.
Foto: Sandra Gunnarsson/arkiv

Stort byggprojekt föreslås i Flogsta


Området kring Flogsta centrum kan komma att förändras rejält. I ett nytt förslag planerar man att bygga runt 600 bostäder, en vårdcentral, apotek och nya butikslokaler.

Planerna på att bygga i området kring Flogsta centrum har funnits länge, men nu har Uppsala kommun tagit fram en mer detaljerad plan på hur det skulle kunna komma att se ut, rapporterar UNT.

I förslaget föreslås bland annat att butikslokalen där Ica väst huserar kommer att rivas och ersättas med ett bostadshus i fem våningar med butikslokal i botten (utbyggnaden kommer att ske i etapper och Ica finns kvar tills den nya butikslokalen är på plats). I samma område planeras också en vårdcentral, apotek och förskola. I skogen bakom Ica väst vill man bygga ytterligare fyra bostadshus. Totalt planeras här 200 nya bostäder.

Även området framför Flogsta höghus, strax intill Flogstavägen, kan komma att förändras rejält. Det aningens slitna garaget ska bort och lämna plats för bostäder – så även den stora parkeringsplatsen framför Flogsta höghus längre upp i backen. Enligt planerna kommer man på dessa platser kunna bygga runt 400 bostäder.
– Vi kommer troligen att bygga en bra blandning av studentlägenheter, hyresrätter och bostadsrätter, säger Bo Falk vid fastighetsbolaget Gillöga, som står bakom byggplanerna längs gatan, till UNT.
Om kommunens tidsplan håller, tror han att bygget intill Flogstavägen kan starta år 2022.

Kommunens byggnadsnämnd planerar att lägga fram ett första förslag till detaljplan i slutet av detta år.

 


Annons

Annons

Läs mer

2024-06-13 08:28
EU-valet är genomfört - men hur röstades det i Uppsalas studentområden? Miljöpartiet och Socialdemokraterna verkar vara…
2024-06-11 09:28
En ny aktivitetsbox har dykt upp i ekonomikumparken. Boxen, som innehåller sport- och träningsutrustning, är en del av…
2024-06-07 10:55
Under måndagsförmiddagen greps 13 demonstranter i samband med en demonstration i Universitetsaulan. Det rapporterar UNT…