Annons
Bild Nils Dahlgren
Teknikstrul ledde till att hela kårvalet flyttades fram två dagar, men i övrigt har det flutit på som planerat, berättar Nils Dahlgren ordförande i valutskottet.
Foto: Internet/Privat

Fortfarande tid att rösta


Idag är sista dagen att påverka utgången i Uppsala studentkårs val. Redan nu kan valutskottet konstatera att intresset för kårvalet tycks vara lite större än i fjol.

Teknikstrul ledde till att hela kårvalet flyttades fram två dagar, men i övrigt har det flutit på som planerat. De digitala valurnorna stänger klockan 20 i kväll, men redan nu kan man se att det funnits lite större intresse för kårvalet i år jämfört med 2019 (då landade valdeltagandet landade på ynka 5,1 procent).
– Vi har redan nu uppnått högre valdeltagande än förra året. Det är ändå kul att vi trots corona lyckats göra ett lite bättre val än 2019. Valdeltagandet var 5,6 procent igår när jag kollade, säger Nils Dahlgren, ordförande i valutskottet.
Tror du det kommer vara många som röstar nu sista dagen?
– Vi kan ju hoppas. Vi ska försöka få ut material och uppmana folk att rösta innan i kväll. Jag hoppas valdeltagandet kommer hamna närmare 10 procent än 5 procent i alla fall.
Kommer ni ha någon valvaka?
– Nej, vi kommer att ha en livesändning på Uppsala studentkårs Facebooksida där vi presenterar resultatet runt klockan 21 i kväll.

Även Ergo kommer att rapportera om utgången i valet i kväll.

Ni kanske undrar hur det gick med den kapade rösten? Undertecknad har fått ett nytt personnummer och kod att rösta med. Den ”kapade” rösten kommer enligt uppgift att plockas bort. 


Annons

Annons

Läs mer

2024-04-17 08:24
Många som pluggat humaniora och teologi vid Uppsala universitet upplever att deras utbildning saknar anknytning till…
2024-04-09 08:35
Efter januaris aktion rörande situationen på Engelska parkens Matikum har nu beskedet kommit - då får studenterna sitta…
2024-04-08 08:19
Tisdagen den sista april vibrerar vårluften i Uppsala. Under morgonen väntas drygt 40 000 personer anlända till Uppsala…