Annons
Annons
Tensta m.fl.
Adam Tensta, Lykke Li och First Aid Kit var några av de artister som Fredrik Annell-Berger och André Brink bokade till sina nationsklubbar när det begav sig.
Foto: Frankie Fouganthin/Daniel Jordahl/Andy Witchger (Creative commons)

Nationsfödd konsertarrangör i konkurs


Konsertarrangören Brink & Berger, med rötter i Uppsalas nationsscen, meddelar idag på sin Facebooksida att de försatts i konkurs.

Brink & Bergers grundare, Fredrik Annell-Berger och André Brink, träffades när de båda var studenter i Uppsala och de drev nationsklubb först på varsin nation och senare tillsammans. Även efter att de båda lämnade studielivet och startade företaget Brink & Berger 2011 dröjde sig kvar på nationsscenen genom konsertbokningar till Snerikes, V-Dala och Stockholms nation samtidigt som de expanderade till andra scener i Uppsala – Katalin, UKK, Botaniska trädgården, Fyrishov och Svandammshallarna för att nämna några.

Att företaget nu går i konkurs beror helt och hållet på den rådande pandemin.
– Som aktör i en av de mest drabbade branscherna har vi sett alla våra intäkter försvinna från en dag till en annan, skriver Brink & Berger i sitt facebookinlägg.

Vad som händer med de inbokade konserterna i sommar (däribland Veronica Maggio som är bokad till Botaniska 4 september) och de som köpt biljetter till dessa står ännu inte helt klart, men det ser mörkt ut.
– ...troligen kommer inga konserter alls att genomföras under sommaren, som det ser ut nu, säger Fredrik Annell-Berger till UNT.


Annons

Annons

Började på V-Dala och Smålands
 

Fredrik Annell-Berger var 2006 med och drev indieklubben "Velvet" på V-Dala nation som bland annat hade bokningar som First Aid Kit och Lykke Li innan de slog igenom för den stora massan. Under samma period var André Brink med och startade Smålands nations klubb "Clap to this" med spelningar av bland andra Adam Tensta och Afasi & Filthy. Tillsammans med varandra och ytterligare en kompis startade de senare klubben "Smålands live" som även den drog stora namn som Detektivbyrån, Mange Schmidt och Oskar Linnros.

Läs mer

2020-09-17 13:54
Skulle du fortsätta plugga om du blev ekonomiskt oberoende? Svaret tycks vara ganska självklart om man får tro de…
2020-09-15 13:48
Två smittkluster på läkarprogrammet och enskilda covidfall på andra kurser. Nu tre veckor in på terminen konstateras att…
2020-09-14 11:26
En verklig berättelse som också kan läsas som en spännande kriminalhistoria. Karin Hassan Jansson och Jonas Lindström…