Annons
Annons
Bild Eva Åkesson
Eva Åkesson, rektor vid Uppsala universitet, talade till masterstudenterna under ceremonin.
Foto: Skärmdump film från avslutningsceremonin

Avslutningen hölls i cyberspace


Ett livesänt tal från rektor och underhållning i form av stråkar och kör – under onsdagen avtackades masterstudenterna med en digital avslutningsceremoni.

Vanligtvis brukar svenska och internationella masterstudenter bjudas in till en pampig avslutningsceremoni i universitetsaulan. I år fick man dock justera formerna för detta evenemang, vilket resulterade i en helt digitaliserad ceremoni. Rektor höll tal och för underhållningen stod V-Dalas nationskör och en stråktrio från Akademiska kapellet. Studenterna hade fått skicka in bilder från sin studietid som visades under sändningen och de själva ”deltog” genom titta på det hela via länk.
– Nu under våren blev det uppenbart att det inte skulle kunna bli någon regelrätt ceremoni i aulan. Så det känns ändå kul att vi kunde anordna ett annat sorts evenemang, säger Lina Solander, internationell handläggare vid avdelningen för internationalisering och en av arrangörerna.

Var det någon som tittade då? Ja, Lina Solander säger att produktionsbolaget kunde se att det var runt 500 enheter uppkopplade under sändningen.
– Det brukar vara ungefär 500 som kommer i vanliga fall, så antalet tittare ligger i linje med det normala. Det verkar ha varit något som studenterna har uppskattat.

Missade du avslutningen? Här kan du titta på den i efterhand.

 


Annons

Annons

Läs mer

2020-06-23 13:46
The classmate whose mere existence drives you crazy for no apparent reason. The parent who calls you too often. The…
2020-06-22 19:05
Kursaren vars blotta existens går en på nerverna utan någon egentlig anledning. Föräldern som hör av sig för ofta…
2020-06-17 10:45
Nu är Anders Hagfeldt bara ett beslut bort från att bli ny rektor vid Uppsala universitet. Idag fick han stöd av UU:s…