Annons
Bild Covid
Det första fallet rapporterades in redan 22 september. Under den senaste tiden har mellan tio och 17 studenter konstaterats smittade av covid-19 på juristprogrammet.
Foto: Creative commons/Lina Svensk

Covidsmitta på juristprogrammet


Drygt tio studenter har bekräftats smittade av covid-19 på juristprogrammet. Nu ställer man om till digital undervisning för att minska risken för vidare spridning.

Det var under måndagen som prefekt Bengt Domeij fattade beslut om att all undervisning på juristprogrammet ska ske på distans under de två kommande veckorna. Detta sedan flera studenter testat positivt för covid-19.
– Det är mellan tio och 17 studenter som smittats. Det är svårt att säga exakt eftersom det rör sig om anonyma rapporter från olika håll. Men det är helt utspritt och det finns inget som tyder på att de har smittats vid en kurs eller ett vid enskilt tillfälle, säger Bengt Domeij, prefekt vid juridiska institutionen vid Uppsala universitet.
Undervisningen har fram tills nu bedrivits i blandform. Vissa seminarier har hållits på plats, alla föreläsningar och vissa seminarier har getts via Zoom.  Bengt Domeij tror inte det kommer bli några problem att man nu behöver ge all undervisning på distans.
– Vi har gjort det här i våras och det kommer vara ännu lättare den här gången.

Vissa rapporter om smitta kommer från enskilda studenter, andra från kursföreståndare eller från smittskyddsenheten. Många är anonymiserade. Därför är det svårt att säga exakt hur många som bekräftats smittade säger Bengt Domeij, prefekt vid juridiska institutionen.  Foto: Uppsala universitet

 

 


Annons

Annons

Läs mer

2024-04-17 08:24
Många som pluggat humaniora och teologi vid Uppsala universitet upplever att deras utbildning saknar anknytning till…
2024-04-09 08:35
Efter januaris aktion rörande situationen på Engelska parkens Matikum har nu beskedet kommit - då får studenterna sitta…
2024-04-08 08:19
Tisdagen den sista april vibrerar vårluften i Uppsala. Under morgonen väntas drygt 40 000 personer anlända till Uppsala…