Annons
Annons
Bild Gästrike-Hälsinge nation
Det var 40 personer i lokalen när Miljöförvaltningen besökte GH nation på lördagskvällen. Vissa sällskap satt mindre än en meter ifrån varandra.
Foto: Wikipedia/Emst1994

För trångt mellan sällskap på GH


Miljöförvaltningen besökte flera nationer i helgen. På Gästrike-Hälsinge fann man att vissa sällskap satt för tätt.

Det var strax efter 22 på lördagskvällen som miljöförvaltningen gjorde ett tillsynsbesök på Gästrike-Hälsinge nation för att se om nationen följde de riktlinjer som satts upp för att minska risken för smittspridning. Man fann då att vissa av sällskapen satt för tätt. ”Vid några enstaka bord var avståndet mellan olika sällskap vid borden mindre än en meter”, skriver inspektörerna i rapporten. Avståndet ska vara minst en meter. Ansvarig på plats ska då ha sett till att flytta på sällskapen. Nationen fick i övrigt inga andra anmärkningar.

Patrick Jacobs som är förste kurator på GH nation säger att man ska se till att följa riktlinjerna framöver.

– Det är självklart inte acceptabelt. Vi kommer att se över avstånden och göra vårt yttersta för att följa restriktionerna, säger Patric Jacobs.

Han berättar vidare att man valde att stänga puben på övervåningen i samband med att de nya allmänna råden infördes i Uppsala 20 oktober. Detta gjordes för att kunna hålla bättre koll och se till att riktlinjerna kan följas.

Miljöförvaltningen besökte under lördagen även Stockholms nation, V-Dala nation, Norrlands nation, Värmlands nation och Södermanland-Nerikes nation. Alla dessa nationer, samt Uplands nation som helgen innan fick anmärkningar på trängsel och nu fick ett återbesök, klarade sig utan anmärkning.

 


Annons

Annons

Läs mer

2020-11-24 16:17
A campus food farm is one of seven projects that was recently granted money by Uppsala university’s climate pot in an…
2020-11-24 13:24
Under gårdagen rapporterade UNT att Uppsala Akademiförvaltning planerar att avverka skog i Hågadalen-Nåsten. Nu har…
2020-11-20 17:00
Digitalt ska alltid väljas när det finns möjlighet – men än finns chans för lärare att hålla undervisningsmoment och…