Annons
Annons
Uppsala tingsrätt
Mannen greps i måndags och häktades på torsdagen misstänkt för våldtäkt på sannolika skäl.
Foto: Domstol.se

Känd jurist häktad för våldtäkt på student


Det var under gårdagen som den äldre mannen som haft flera tunga poster inom rättsväsendet häktades av Uppsala tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt på en juriststudent.

Enligt flera medier ska kvinnan ska ha hört av sig till den kända juristen för juridiska spörsmål. Deras kontakt ska senare ha rört även andra frågor. De träffades första gången på julafton och det är då den misstänkta våldtäkten ska ha skett.

UNT skriver att mannens försvar under den inledande förhandlingen hävdade att ”inget hade hänt mot målsägandens vilja”. Försvaret kommer att överklaga häktningen.

Åklagaren säger till DN att det finns bevisning i form av elektronisk kommunikation efter det påstådda brottet som har betydelse i ärendet.

– Det finns naturligtvis stödbevisning till de uppgifter som kvinnan har lämnat. Det är det som gör att jag och tingsrätten har funnit att det föreligger sannolika skäl. Sedan har den misstänkte och försvararen en annan uppfattning om hur man ska värdera den bevisning vi har, säger Annika Bokefors till DN.

 


Annons

Annons

Läs mer

2021-04-16 14:50
Ekonomikumparken, Seminarieparken och Stadsträdgården kommer inte att vara tillåtna besöka under valborgshelgen…
2021-04-16 11:34
Med sol i hjärtat, sol i sinne tog sig Ergo ut på tur längsmed Fyrisån för att höra vad studenterna tycker om lite…
2021-04-13 15:43
“Enkelt och smärtfritt” blir utlåtandet när Ergoredaktionen lägger de 30 sekunder det tar att rösta i kårvalet.