Annons
Annons
Casper Wahlund
Casper Wahlund blev 62 år gammal.
Foto: Uppsala studentkår

Casper Wahlund har gått bort


Uppsala studentkårs kanslichef Casper Wahlund har hastigt gått bort vid en ålder av 62 år. Beskedet nådde kårens anställda och arvoderade i torsdags förra veckan.

Casper Wahlund arbetade på Uppsala studentkår i över 30 år och har bistått generationer av anställda, förtroendevalda och engagerade med sin enorma kunskap kring allt som hör kåren till. Han började arbeta på Uppsala studentkår 1987, den första tiden som receptionist, och har under åren innehaft flera olika positioner på kansliet. Han var under några år på 90-talet tjänstledig och bodde i Tanzania och Zambia tillsammans med sin familj. År 2000 landade han i rollen som kårens kanslichef.

Innan Casper kom till Uppsala studentkår utbildade han sig inom vitt skilda områden. Han läste bland annat till hortonom med ekonomisk inriktning vid Sveriges lantbruksuniversitet, öststatskunskap och nationalekonomi vid Uppsala universitet. Casper ägnade sig på fritiden mycket åt livets små njutningar – god mat och delikatesser, samtal med vänner och bekanta över en öl, sport och sudoku.

Den som någon gång jobbat med Casper vet att man alltid kunde vända sig till honom med stora och små frågor kring såväl kårens förehavanden och ekonomi, som allmänna “så funkar det”-frågor om allt mellan himmel och jord. Hade han inte svar på ens spörsmål så hade han i alla fall alltid svar på tal som inte sällan härrörde från den enorma räv som bosatt sig bakom hans öra.

Casper kommer, förutom av sina närmaste, att saknas av alla som genom åren arbetat på och engagerat sig i Uppsala studentkår. 

Ergo kommer längre fram i maj/juni att publicera ett minnesreportage. Kontakta oss på cred@ergo.us.uu.se om du vill bidra till detta och berätta om hur du minns Casper Wahlund, eller har en bild på honom du vill dela med dig av.
 


Annons

Annons

Läs mer

2024-06-13 08:28
EU-valet är genomfört - men hur röstades det i Uppsalas studentområden? Miljöpartiet och Socialdemokraterna verkar vara…
2024-06-11 09:28
En ny aktivitetsbox har dykt upp i ekonomikumparken. Boxen, som innehåller sport- och träningsutrustning, är en del av…
2024-06-07 10:55
Under måndagsförmiddagen greps 13 demonstranter i samband med en demonstration i Universitetsaulan. Det rapporterar UNT…