Annons
Annons
Nooshi Dadgostar på besök i Uppsala
Vänsterpartiets partiledare Nooshi Dadgostar på besök i Uppsala.
Foto: Pressbild

Nooshi Dadgostar i samtal på Ekonomikum


Under torsdagen besökte Vänsterpartiets partiledare Nooshi Dadgostar Uppsala och på agendan stod bland annat ett samtal med kårpartiet Vänsterstudenter i Hörsal 4 på Ekonomikum. 

Närmare 170 studenter var samlade på Ekonomikum för att lyssna på partiledare Nooshi Dadgostar (V) i samtal med Vänsterstudenters Alexander Wilson van Deurs och Linnéa Rydén.  

Nooshi Dadgostar i talarstolen på Ekonomikum. Foto: Vänsterpartiet

När Nooshi håller sitt inledande anförande är det nationell politik för hela slanten. Studentfokuset drunknar i utläggningar om Reinfeldt-regeringens misslyckanden. Ergo ponerar hur många av studenterna i rummet som var tillräckligt gamla att vara politiskt insatta under Reinfeldts tid som statsminister? 

– För ett bättre studentliv men också ett bättre Sverige, avslutar Nooshi sitt anförande. 

När det sedan blir dags för samtal modererat av Alexander Wilson van Deurs och Linneá Rydén skiftas fokuset mer mot studentaktuella frågor. Man diskuterar bland annat bostadspolitik, inflationens påverkan på studenters levnadsstandard samt klimatfrågan.

Halverade kostnader för studenter i kollektivtrafik och mer lärarledd tid är några av de konkreta förslag som Nooshi lyfter under samtalet med Vänsterstudenter. 

Ett gäng uppmaningar   
Gå till hyresnämnden om du betalar ockerhyra på din andrahandslägenhet och glöm inte att det går att göra saker på andra sätt än hur det görs just nu - det är några av de uppmaningar som Nooshi skickar med studenterna under sitt samtal. 

För Ergo berättar Nooshi att hon är glad att få besöka Uppsala, speciellt med tanke på det kårvalsresultat som presenterades för några veckor sedan, där Vänsterstudenter fick 48 % av rösterna. 

– När jag tänker på en Uppsalastudent så tänker jag på en vänsterperson, säger hon. 

Ergo frågar Nooshi vad hon skulle säga till de studenter som upplever oro för världsläget idag och får svaret att det bästa man kan göra som student att organisera sig. 

– Det kan vara i ett parti, i kåren eller någon annanstans. Vi har överlevt den här typen av situation innan och vi kommer att göra det igen. Det finns väldigt mycket man kan göra om man gör det tillsammans med andra och utbyter tankar och åsikter. 


Annons

Annons

Läs mer

2024-07-11 13:34
Torsdag den 11 juli kom antagningsbeskedet för de som sökt kurser och utbildningar till höstterminen 2024. Vid Uppsala…
2024-07-08 12:09
AI-användning i studentarbeten har diskuterats hett de senaste åren. Nu lanseras nya AI-verktyg som påstår sig kunna…
2024-07-01 11:17
Enligt den senaste undersökningen från Eurostudent så upplever en tredjedel av studenter vid svenska lärosäten psykisk…