Annons
Annons
Vill du jobba på Ergo?

Ergo söker journalist!


Nu söker Uppsala studentkår en ny journalist till tidningen Ergo! Vill du bevaka Uppsala universitet och studentlivet runt det och dessutom sitta i ett centralt beläget kontor i Uppsala? Då har vi jobbet för dig!

Om tjänsten:
- Omfattning: Deltid, 50%
- Individuell lönesättning
- Anställningsform: Avtalad visstid, 12 månader med möjlighet till förlängning. Tillträde 1 augusti eller enligt överenskommelse.

Som journalist arbetar du på deltid med Uppsala studentkårs webbtidning Ergo (ergo.nu). Du bevakar, granskar och rapporterar om viktiga studentfrågor och dagsaktuella händelser med anknytning till Uppsala universitet, högre utbildning och studentliv i stort och annat av intresse för Uppsalas studenter. Kvälls- och helgjobb förekommer i sällsynta fall.

I arbetsuppgifterna ingår att:
● Skriva artiklar och reportage till Tidningen Ergo, både kortare nyheter och reportage med fokus på mer grävande och granskande innehåll.
● Fotografera till de artiklar och reportage som skrivs där detta bedöms relevant.
● Bistå chefredaktören i Ergos kommunikation via sociala medier.
● Bistå chefredaktören i ledningen av Ergos ideella redaktion.

Vi söker dig som:
● Har avslutad eller pågående journalistutbildning och/eller yrkeserfarenhet som journalist, reporter och/eller redaktör.
● Är en god stilist och språkligt säker både när det kommer till att författa egna texter och att korrekturläsa och bedöma andras.
● Är bra på att kommunicera med dina medarbetare.
● Är nyfiken och öppen för nya frågor och arbetssätt.
● Har näsa för nyheter och känner till vilka kanaler du kan använda för att hitta dem.
● Är självgående, initiativrik och flexibel.
● Kan uttrycka dig väl på svenska och engelska i tal och skrift.
● Har ett intresse för frågor som berör studenter och högskolesektorn.

Det är meriterande om du:
● Har god kännedom om Uppsala universitet och stadens studentliv, liksom högskolefrågor på nationell nivå.
● Har grundläggande kunskaper i Photoshop och/eller InDesign.

Rekrytering och tillsättning sker löpande och vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Så ansöker du:
Skicka in din ansökan med CV, arbetsprover (max två) och ett kort personligt brev senast 20 juni (observera att rekrytering och tillsättning sker löpande) till rekrytering@uskar.se. Märk mailet ”Journalist Ergo”.

Frågor om tjänsten kan ställas till:
-Lovisa Sjöström Johansson, Chefredaktör Ergo
-Klara van Blaricum, kanslichef Uppsala studentkår
-Alexander Wilson van Deurs, vice ordförande Uppsala studentkår
-Moa Inge, facklig kontaktperson/huvudarbetsmiljöombud

Samtliga kontaktuppgifter hittas på www.uppsalastudentkar.se/kansliet

Om Tidningen Ergo
Tidningen Ergo grundades 1924 och ägs sedan 1940 av Uppsala studentkår. Redaktionen är obunden gentemot kårstyrelse och opposition. Ergo är en webbtidning som bevakar Uppsalastudenternas intressen. Tidningens huvudsakliga bevakningsområden är Uppsala universitet, högskolefrågor, studentkårerna, nationerna och studentlivet i stort. Redaktionen sitter i kårhuset, Övre slottsgatan 7, Uppsala.

Om arbetsplatsen
Uppsala studentkår är en organisation som grundades 1849 och arbetar med studentinflytande i utbildningsfrågor vid Uppsala universitet. Vi arbetar även med påverkan i andra studentpolitiska sammanhang där det påverkar studenters förutsättningar för studier. Uppsala studentkår företräder ungefär 15 000 helårsstudenter över sex olika fakulteter på Uppsala universitet. Uppsala studentkår är en politiskt styrd och demokratiskt uppbyggd organisation. Studentkåren har ett kansli med ett femtontal medarbetare.

Uppsala studentkår är en modern och levande arbetsplats med goda personalförmåner. Vi erbjuder möjlighet till hemarbete 40% av din arbetstid i veckan, friskvårdsbidrag om 2000 kronor per år, gratis gymkort och en friskvårdstimme i veckan. Givetvis har vi kollektivavtal.

 


Annons

Annons

Läs mer

2024-06-13 08:28
EU-valet är genomfört - men hur röstades det i Uppsalas studentområden? Miljöpartiet och Socialdemokraterna verkar vara…
2024-06-11 09:28
En ny aktivitetsbox har dykt upp i ekonomikumparken. Boxen, som innehåller sport- och träningsutrustning, är en del av…
2024-06-07 10:55
Under måndagsförmiddagen greps 13 demonstranter i samband med en demonstration i Universitetsaulan. Det rapporterar UNT…