Annons
Emma Tapper
Ergos nya journalist, Emma Tapper, berättar om sitt intresse för journalistiken och studentlivet.
Foto: Emma Tapper

Ergo får ny journalist


Från och med augusti får Ergo utökning. Nya journalisten Emma Tapper kommer rykande färsk från journaliststudier vid Uppsala universitet och är ännu oförstörd och peppad på att slitas ut av journalistyrket. 

Lagom inför terminsstart och kommande recceperiod steppar Emma Tapper, 24,  in i Ergoskorna och är redo för att djupdyka i alla ämnen som rör uppsalastudenternas intressen. Men vem är hon egentligen?

Berätta Emma, vem är du?

I grunden är jag en rumpkulla (ja det heter så, google it), som numera blivit Uppsalabo och stortrivs bland stadens nationspubar, anrika kultur och omkringliggande grönområden. Nu när sommaren är på väg att övergå till höst roar jag mig med att plocka bär och svamp, laga mustiga grytor, påbörja ännu ett syprojekt som inte kommer att avslutas, och däremellan en eller annan blöt utekväll för att kompensera upp för de annars så oroväckande tantiga sysselsättningarna. 

Varför blev du journalist?

Intresset att skriva har alltid funnits med. En saga på 14 A4-sidor jag skrev och illustrerade på mellanstadiet ska enligt hörsägen ha laminerats och använts till högläsning för många kommande F-klasser. Många år senare pluggade jag sociologi och under C-uppsatsen användes metoden deltagande observationer och informella intervjuer. Det var mycket roligare att få göra något “ute i verkligheten”, än att samla in enkätsvar tyckte jag, och där någonstans växte drömmen på nytt om att få jobba som journalist. Det skapar en vardag av upptäckande, möten med intressanta människor och ständigt lärande. 

Varför Ergo? 

Under hela min studietid har rollen som student, med allt vad det innebär, varit en stor del av min identitet. Korridorsfester, ovve, plugg i grupprum, tentastress och bakisångest på föreläsningar. Studenttiden är speciell och för många en tid att drömma tillbaka sig till. Jag tror att Tidningen Ergo (och därav jag som en del av den) kan bidra till den tiden. Bland annat genom tips, ideer och värdefull information till Uppsalas studenter, men även genom att lyfta viktiga frågor, bidra till förändringsarbete och ansvarsutkrävande. Studenter ska inte behöva se tillbaka på studietiden och minnas krångel med VFU, vintrar i iskalla korridorsrum eller dyr studentlitteratur, utan istället minnas kvällar med kompisarna på nationspub, en hjälpsam bibliotekarie under uppsatsskrivande, valborgsfirande i ekoparken och en högkvalitativ och givande utbildning. 


Annons

Annons

Läs mer

2024-04-17 08:24
Många som pluggat humaniora och teologi vid Uppsala universitet upplever att deras utbildning saknar anknytning till…
2024-04-09 08:35
Efter januaris aktion rörande situationen på Engelska parkens Matikum har nu beskedet kommit - då får studenterna sitta…
2024-04-08 08:19
Tisdagen den sista april vibrerar vårluften i Uppsala. Under morgonen väntas drygt 40 000 personer anlända till Uppsala…