Annons
Annons
Skräp
Inga fler diplom på tjusigt papper - nu slopar UU sina fysiska examensbevis.
Foto: Unsplash

Inga mer fysiska examensbevis


Från och med den 1 januari 2024 slutar Uppsala universitet att utfärda fysiska examensbevis. Studenterna kommer istället kunna ladda  ner sitt examensbevis som en digitalt stämplad pdf-fil från Ladok, när examensbeviset har utfärdats. Studenter som får sin examen efter den 1 januari 2024 kan ladda ner sitt examensbevis när som helst, och när studentkontot på ladok upphör kan man istället skapa en inloggning för alumner.

– Det är ett naturligt steg i digitaliseringens era. Digitala examensbevis är en nationellt framtagen systemlösning som successivt kommer att införas vid alla lärosäten i Sverige som är anslutna till Ladok (nationellt system för studiedokumentation red:s anm.) men Uppsala universitet var först ut med att införa det, säger Anders Gardikro, enhetschef för enheten för studieadministration och ansvarig för universitetets övergång till digitala examensbevis i ett pressmeddelande på Uppsala universitets webbplats.

Enligt Anders Gardikro menar att digitala examensbevis innebär en mer effektiv och miljövänlig hantering. Nu slipper man också tiden med postgång och problemet med att examensbevis kommer bort. Ändringen kommer innebära en besparing med cirka 80 000 A4-papper, enligt Uppsala universitet.

 


Annons

Annons

Läs mer

2024-06-20 09:23
Att genomgå en forskarutbildning är mindre lönsamt idag än för 20 år sedan. Lönepremien för gruppen har sjunkit i både…
2024-06-19 09:32
Västmanlands-Dala Nation är känd som den nation i Uppsala som har flest studentbostäder att hyra ut till sina medlemmar…
2024-06-13 08:28
EU-valet är genomfört - men hur röstades det i Uppsalas studentområden?