Annons
Annons
Filmstaden Luxe
I biografens entré möts du av bistro, bar och loungemöbler.
Foto: Lovisa Sjöström Johansson

Uppsalas nya biograf invigd 


Filmstaden slog upp portarna till nya biografen LUXE under förra veckan. Ergo var på plats för invigningen. 

Den 23 juli öppnades den nya biografen på Dragarbrunnsgatan 22. Biografen är en del av Filmstadens nya koncept, under namnet Filmstaden Luxe. Vid invigningen på tisdagsmorgonen köar ett tusental personer i för att få möjligheten att kika in i de 13 salongerna och köpa rabatterade biljetter till lokalens första visningar.

Bland de många salongerna finns bland annat en IMAX-salong, med extra bra ljud och bild, och en iSense-salong, som är utrustad med extra bra ljudsystem. Detta berättar Jonas Yngfalk, operativ chef på SF Bio AB under pressevenemanget. 

Startade för 17 år sedan 

Det har ryktats om att det ska öppna en ny biograf i Uppsala under många år. Anledningen till att projektet pågått så lång tid, sedan 2007 enligt Yngfalk, är att man behövt den “optimala lokalen”. 
– Vi ville inte flytta den gemensamma kulturupplevelse som bio erbjuder utanför centrum, säger han. 

Bistro finns tillgänglig på samtliga plan och biografen har fullständiga rättigheter, vilket ger gäster möjlighet att avnjuta en alkoholhaltig dryck till filmen. 

Att besöka eller inte besöka? 

Är det prisvärt för studenter att se film i de nya lyxsalongerna? Biljetter kostar runt 160 kronor, motsvarande kostnaden för ett besök på andra biografer. I nuläget finns inga studentpriser. 

Filmstaden har tidigare haft tre lokaler i centrala Uppsala; Filmstaden, Spegeln och Royal. I samband med öppnandet av denna nya lokal stänger de ner Spegeln. Vad som förväntas hända med de andra två lokalerna är fortsatt oklart. 


Annons

Annons

Läs mer

2024-09-16 14:24
I fredags, den 6/9 hölls en invigning för två helt nya standar, som nu kommer att synas i studenternas fanborg. De…
2024-09-13 12:09
Till följd av prisbasbeloppets höjning år 2025 meddelar nu CSN att man kommer höja studiemedlen.
2024-09-04 11:25
Är du Ergos nya skribent?   Tidningen Ergo är en av Uppsalas största studenttidningar, med många framstående…