Annons
Annons
Sittning
Konsument Uppsala har fem konkreta tips på hur du klarar en sittningstät termin.
Foto: Unsplash

Konsumentkollen: Så har du råd med vårens många sittningar.


KONSUMENTKOLLEN: Mycket gasquer och sittningar under våren? Kostnaderna rinner gärna iväg under april och maj. Konsument Uppsala har fem konkreta tips på hur du klarar en sittningstät termin.

Fråga: Det kommer att bli en sittningstät vår för mig. Detta är min sista termin som student och jag vill verkligen gå på alla sittningarna och inte behöva göra avkall på detta. Jag vet att jag kommer behöva tänka till kring min ekonomi och jag är beredd att ändra på saker i min vardag, därför vill jag ha bra och konkreta spartips!

Svar: Det låter som att du är villig att ändra på saker i din vardag för att kunna gå på alla sittningarna. Jag hoppas därför att dessa spartips är användbara för dig.

1. Gör en budget och följ den. Se över dina inkomster och utgifter. Finns det utgifter du kan kapa eller avtal du kan säga upp?

2. Välj alkoholfritt. Spara pengar genom att avstå alkohol. Du pluggar även bättre dagen efter.

3. Köp dina sittningskläder second hand eller låna av kompisar. Ett betydligt billigare sätt att variera sin klädsel än att köpa nytt.

4. Spara in på tråkiga kostnader. Låna kurslitteratur på biblioteket, nationen eller av vänner. Ha alltid matlåda och kaffetermos med dig.

5. Fundera på att jobba på någon av sittningarna i stället för att gå på den - det kan vara kul det också!

 


Annons

Annons

Konsument Uppsala 

Konsument Uppsala är kommunens konsumentrådgivning som ger kostnadsfri rådgivning till boende i kommunen. Har du en konsumentfråga du vill få svar på? Kontakta dem på telefonnummer 018-7271820 vardagar eller mejla till konsumentuppsala@uppsala.se.

Konsumentrådgivningen har också öppet för kortare drop-in besök. Drop-in-tider: Måndag 13-16, tisdag och onsdag 9-12, torsdag 13-16.

Läs mer

2024-07-03 10:46
På sommaren vill många lägga tid på annat än att stå i köket och sleva. Det ska gå lätt, snabbt och gärna både vara…
2024-06-17 12:21
Vet du inte vad du ska läsa under dina lediga stunder i sommar? Vissa föredrar en tummad pocket, andra en väl inläst…
2024-06-05 15:33
Studentpanelen från Psykologprogrammet på Uppsala universitet besvarar varannan torsdag vanliga studenthälsorelaterade…