Annons
Annons
Clowner redo att ta emot
Några prestigelösa, entusiastiska och drivna jobbkandidater!
Foto: Pxhere

Jobbannonsklyschor – en liten parlör


Den som någon gång sneglat på en jobbannons har nog snabbt noterat att de utöver omöjliga krav och önskemål om kompetens och arbetslivserfarenhet ofta är strösslade med värdeord och klyschor som vid en första anblick kan vara svåra att tyda. Men lugn, bara lugn – Ergo hjälper dig att översätta!

Prestigelös


Inte sällan, under “övrigt” i annonsen, slinker annonsören in ett par meningar där de specar vilka personliga egenskaper de vill att du ska ha (vilket blir som en oxymoron med tanke på att kvalifikationslistan ofta har krav bara en robot eller möjligtvis en cyborg skulle kunna nå upp till). Att vara “prestigelös” är något många arbetsgivare värderar högt och betyder att du rimligen inte kommer att få credden för det hårda jobb du lagt ner och heller inte lön därefter. Båda två går istället till personen över dig eller den över den eller den över den, osv. Däremot kan du få ta smällen när något inte gått som det ska eftersom du ju var ansvarig, vilket inte gör något då du är så lättsam och prestigelös! Kort sagt innebär prestigelös att du ska vara villig att bli rövkn*llad av arbetsgivaren i negativ bemärkelse.

Flexibel


Ibland är det ju inte just röven arbetsgivaren vill åt – det kan lika gärna vara ett knäveck, ett öra eller för all del en armhåla. Vill ledningen åt det ska du vått och villigt stå till tjänst. Det vill säga, ditt svar på frågan “Kan du komma in och jobba ett tiotimmarspass med tiominuters varsel på julafton?” ska alltid vara jakande och ackompanjeras av ett leende, en fanfar och din förstfödde om en sådan finns i bilden (annan tacksamhetsoffergåva kan också gå bra).

Hög integritet


Ha en moralisk kompass som till punkt och pricka överensstämmer med företagets policydokument.

"Du har din amfetamindealer som personlig nödkontakt och poppar SSRI som vore det Tic Tac"


Annons

Annons

Driven och entusiastisk


Du är en utbränd clown med konstant leende på läpparna. Närbesläktat med:

Trivs att arbeta i ett högt tempo


När vänsterarmen börjar domna bort hade de flesta valt att ringa 112, men inte du, för du älskar ett högt tempo! Du har din amfetamindealer som personlig nödkontakt och poppar SSRI som vore det Tic Tac. Detta är också jobbet för dig som trivs i blöja. Det kommer nämligen inte finnas tid att gå på toa ens med normalfungerande tarm. Och när den stressutlösta ibs:en väl är ett faktum är det lika bra att du har din “ass covered” så att säga. Tjockt med bonus om du redan nått högkostnadsskyddet för besök hos vården, då kommer det här arbetet inte kosta dig en massa extra i alla fall.

Spindeln i nätet


Lockas du av att vara ett rovdjur på arbetsplatsen? Går du igång på att förgöra medarbetare som råkar närma sig ditt revir/dina arbetsuppgifter? Då är det just “spindeln i nätet”-formuleringen du ska leta efter när du skrollar Jobbsafari och Jooble. Passar extra bra för sladdertackan som har koll på arbetskamraternas både professionella och privata snedsteg och som inte räds att använda dessa som ammunition när de släpper sanningsbomber på arbetsplatsträffarna i anslutning till sagda arbetskamraters annalkande medarbetarsamtal.

Du är självgående och kan driva projekt självständigt men trivs lika bra att arbeta i grupp


Arbetsgivaren har inga resurser att anställa kollegor till dig men vill kunna bestämma vad du ska göra utan att du ifrågasätter.

Många bollar i luften


Arbetsplatsen söker en gycklare. För dig med med waldorfexamen i bagaget är jobbet snart i hamn.

Vid denna rekrytering lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper


Motivering som används för att kunna anställa random “skön kille” eller “härlig tjejja” utan vare sig examen eller meriter.

Läs mer

2022-02-15 11:08
Den som bor eller någonsin har bott i en studentkorridor vet nog hur mycket vidrigheter ett gemensamt kök kan bjuda på…
2021-12-03 14:15
Pandemin har gjort oss alla till sociala Bambis på is, tur då att det finns verbalt fluff att fylla ut de pinsamma…
2021-10-04 15:43
Restriktionerna har lättats och med det kan studier och liv återgå till det normala. Men är det bara positivt? Nja. Idag…