Ta med ombyte till någon annan


De ville göra något nytt. Bredda klubbkonceptet. Den 5 mars slår gänget bakom klubbarna Mash Up International och Unzdag upp Stadsteaterns portar för ”The Good Life”.

Det ska bli ett möte mellan klubb- och konstvärlden, säger Robert Petersén som är en av arrangörerna.
Livemusik, dans, ljuskonst, videoprojektioner och så förstås klubbmusik. Den 5 mars befolkas Stadsteatern av allsköns konstnärer. Evenemanget heter ”The Good Life” och arrangeras av de två Uppsalaklubbarna Mash Up International och Unzdag. Bakom den förstnämnda står Robert Petersén och Ulf Risberg. Med många års klubbverksamhet bakom sig kan de betraktas som veteraner i sammanhanget. Här i Uppsala har de synts till på Velvet och Orange men har också klubbturnerat runt om i Sverige, Oslo och Berlin.

Unzdag, bestående av Johan Gillhagen, Simon Ljung och Robert Vestberg, har setts mycket på nationerna och kallar sin stil för ”minimal house med bounce”. Tillsammans ville de båda klubbarna göra något helt nytt. Något där man kunde satsa allt på ett kort och få klubben till en helt ny nivå.
Svaret blev kultur i en salig blandning under en enda kväll. Stolt berättar arrangörsgänget om sina planer. De har bjudit in ljuskonstnärerna Los Botos Patos och Uppsalabördiga Lysbang som ska stå för liveinredning i form av vj-projektioner, videokonst som rullar på väggarna. Dans, kroppsmålning och klubbsport är andra roligheter som kan upplevas under kvällen. Och det absolut största, tycker de själva, är att de lyckats boka den amerikanska houseuppkomlingen Maluca. Hon står under samma producent som M.I.A. och spås en lysande framtid.
– Om ett halvår skulle vi nog inte ha kunnat boka henne, säger Johan Gillhagen från Unzdag.
– Hon ligger nära Mash Ups stil, man skulle kunna beskriva det som ”karnevalelektro”, säger Robert Petersén.
Hela eventet går i miljöns tecken. I baren serveras ekologiskt vin och öl. Under kvällen arrangeras också en klädbytarträff, ytterligare en del i miljötänket.
– Klubben heter the Good Life. Det har en dubbel betydelse. Att leva gott men också att leva bra, säger Thatsanie Sieda som tillsammans med Emma Eriksdotter Lööv anordnar klädbytarkvällen.


Annons

Annons

Läs mer

2023-04-14 11:36
ARSADI Introspections (EP)
2021-05-18 14:41
Uppsalagruppen Arsadi har tagit examen och är inte längre studenter, men musiken lever i högsta grad kvar. Tack vare…