Annons
Arsadi
"Men man måste inte vara ett band på topplistan för att få skriva något som människor vill sjunga med till - något som ARSADI har förstått", skriver Ergos Axel Lundström.
Foto: Pressbild

Regelrätt bra och uppfriskande indiepop


ARSADI
Introspections (EP)
EEEE

Allt för många av dagens indieband anstränger sig för att vara så långt från catchy som möjligt. Det är som att de tror att Max Martin har patent på sångbara refränger. Men man måste inte vara ett band på topplistan för att få skriva något som människor vill sjunga med till - något som ARSADI har förstått. Introspections är en synthpop/rock-EP med fem riktigt starka låtar som bjuder på grymma refränger och skrålvänliga synthslingor. 

Hela skivan har ett högt BPM-snitt med ständigt sextondelsbenägna hi-hats. Syntharna och gitarrerna klär i detta och låtar som Fade in Fade out och Deep Waters är svåra att stå still till. EP:ns enda långsamma låt är Overcome the night, som också är lågvattenmärket för skivan. Låten känns malplacerad och intryckt med tanken “vi kan väl inte göra en EP med bara snabba låtar?”. Det hade de gärna fått! Och inte ens i Overcome the night kan de hålla sig till avskalat och lugnt, som mot slutet räddas av ett rejält ös. 

ARSADI beskriver på sin hemsida EP:n som en samling av reflektioner, där låtarna berättar fem olika historier med ett psykologiskt tema. Det skulle vara en lögn att påstå att dessa fem olika historier med ett psykologiskt tema går in hos lyssnaren. Å andra sidan gör det inte särskilt mycket med tanke på att melodierna går rakt in. Låttiteln sjungs i refrängen och det räcker gott. Bra pop ska ändå inte få en att tänka efter särskilt mycket. 

Det här är en skiva som kommer fungera otroligt bra på scen. Live-känsla samsas med hög kvalitet i en välproducerad och snygg förpackning – det hörs att det är ett riktigt band som spelar. Det är nästan överraskande hög kvalitet för ett lokalt Uppsalaband, dels i instrumentprestationer men framförallt på ljudmixen. Det lär dyka upp en del chanser att se ARSADI live i Uppsala i år och min rekommendation är att du utnyttjar de chanserna. 

 


Introspections släpps den 21 april 


 


Annons

Annons

Läs mer

2021-05-18 14:41
Uppsalagruppen Arsadi har tagit examen och är inte längre studenter, men musiken lever i högsta grad kvar. Tack vare…
2021-05-06 10:54
Ellen Sundberg Ett bloss för Bodil Malmsten Tolkningar av Ellen Sundberg Teg Publishing