Annons
Annons
Utsvängda byxor och dans väntas på retroklubben Chic.
Foto: CCO 1.0

Månadens klubb: Chic


Ergo har träffat duon bakom retroklubben Chic, där lokala akter vänder discoplattor i morgon, fredag.

Att höstens modetrender andas 70-tal har nog gått få förbi, och på fredag finns det möjlighet för Uppsalastudenter att svänga sina utsvängda byxor till autentisk discomusik när klubben Chic arrangeras för fjärde gången på Gotlands nation. Två dansgolv och två musikstilar utlovas, ett med klassisk disco, tänk Linda Ciffords ”Shoot Your Best Shot”, och det andra med äldre Chicago house.

– Chic är old school disco. Chic för mig är en vintageklubb, säger arrangören Toofan Salepour.

Meningen med Chic är att, trots en liten nations begränsade budget, skapa en bra vibe , och känslan av en retro klubb med tidsenlig inredning. Bokningarna består mest av lokala akter då Uppsala erbjuder många disco-entusiastiska dj:s.

Toofan Salehpour och Rickard Lindberg bestämde sig för att börja arrangera nationsklubbar när Toofan Salehpour flyttade tillbaka till Uppsala höstterminen 2014 efter en tid i en annan stad.

– Då var klubbscenen soft, men statisk. Det fanns en del nya, nischade projekt som dock tenderade att drunkna när de inte nådde ut riktigt. Men nu händer här skitmycket, stan blomstrar av nya initiativ. Så något har hänt, säger han.

Tidigare år har duon haft både klubb Underverket, Nationen och CMYK på Upplands, den sistnämnda med inriktning på den modernare discogenren nu-disco.

– Både Rikard och jag är gamla reklamare så vi gick till Upplands med några pannåer som vi designat till CMYK och visade upp dem för kuratorerna. De gillade oss, och vi tyckte att det var så kul att arrangera att vi sedan dess har fortsatt.

Den 17 oktober har deras nyaste projekt premiär på Upplands Nation, klubb Volvella. Housemusik utlovas och ett större dj-namn är bokat, men de förklarar att projektets sista bitar måste falla på plats innan de vill avslöja vem som kommer.


Annons

Annons

Chic

Fredag 2/10 kl. 23.00-04.00 på Gotlands nation.

På scen: Ghassemi, J Waterwalker, Guldgrouvan m.fl.

Nästa tillfälle: 14 november på Gotlands nation

Chic drivs av Toofan Salehpour och Rikard Lindberg.

Läs mer

2023-04-14 11:36
ARSADI Introspections (EP)
2021-05-18 14:41
Uppsalagruppen Arsadi har tagit examen och är inte längre studenter, men musiken lever i högsta grad kvar. Tack vare…