Annons
Annons
Klubben Kahuna på Upplands nation marknadsförs med en kortfilm regisserad av de båda klubbarrangörerna Johanna Nyberg och Sofia Skogquist.
Foto: Privat

Filmiskt soundtrack på ny klubb


Med film-tema på musiken och en egengjord teaser i form av en kortfilm bjuder de två arrangörerna in till ”Kahuna” – en klubb på Uplands som hämtar inspiration från olika filmregissörer. Först ut är Quentin Tarantino.

På fredag är det premiär för den nya klubben Kahuna på Uplands nation. Till skillnad från andra klubbverkare som brukar hämta inspiration från olika tidseror eller musikstilar, har de båda arrangörerna bakom Kuhna valt att välja tema utifrån olika regissörer och deras soundtrack.

– Vi är båda intresserade av film och har dj:at på flera olika klubbar i Uppsala. Nu har vi sammanfört de två intressena och skapat en klubb som fokuserar på film. Första kvällen blir det musik från Quentin Tarantinos filmer, säger Johanna Nyberg som anordnar klubben tillsammans med Sofia Skogquist.

För de som har sett Quentin Tarantinos filmer kanske namnet Kahuna är bekant, men för att förtydliga för alla andra: ”Big Kahuna Burger” är en fiktiv hamburgerkedja i Pulp Fiction och flera andra av Tarantinos filmer. Arrangörerna som båda gillar filmen valde att ta namnet därifrån.

För att skapa den rätta stämningen kommer de att pynta lokalerna, fixa Tarantinofilms-klingande drinknamn i baren och dj:a med låtar från filmernas soundtrack innan och efter de bokade akterna.

– Det blir twist med Chuck Berry, hämdlysten rock och pop från Kill Bill, men också låtar som tillhör den tidseran – surf, blues och disco, säger Johanna Nyberg.

Under kvällen kommer livebandet The Presolar Sands att spela och så blir det retro-disco med dj Pedram Nasouri. De har också bjudit in den nyutexaminerade Beckmansstudenten Nathalie Hallman som ska visa sin Tarantino-inspirerade kortfilm Ivy Vigilante. nbsp;

De som redan sett eventet på facebook kanske har noterat att arrangörerna valt att marknadsföra klubben på ett ganska så ambitiöst vis – de har regisserat och skrivit manus till en film som spelats in tillsammans med skådespelare och fotograf.

– Ja, vi har gjort en liten teaser i form av en kortfilm som man kan se på facebook och som vi kommer att visa under kvällen. Den är inspirerad av Tarantino och handlar om en maffiaboss som vill hämnas på två balla brudar som inkräktar på hennes revir, berättar Johanna Nyberg.

Inför nästa tillfälle Kahuna Vol 2 kommer de att göra en ny teaserfilm och boka andra akter. Men då utifrån ett annat tema.

– Nästa gång är den 18 december och då kommer vi att fokusera på Sofia Coppolas filmmusik, säger Johanna Nyberg. nbsp;


Annons

Annons

KLUBB KAHUNA

6 november, kl. 21:00 - 01:00

Här kan du läsa mer om Kahuna. nbsp;

Klubben arrangeras av Sofia Skogquist och Johanna Nyberg.

Nästa tillfälle: 18 december på Uplands nation. nbsp;

Läs mer

2023-04-14 11:36
ARSADI Introspections (EP)
2021-05-18 14:41
Uppsalagruppen Arsadi har tagit examen och är inte längre studenter, men musiken lever i högsta grad kvar. Tack vare…