Annons
Annons
Det är svårt att se något slut på Death Team, eller Johen Rafael Tilli och Maja Edelbrings framgång, skriver Andreas Jakobsson
Foto: Pressbild Warner

Så rätt i tiden


Death Team
Death Team loves you ep
(Warner)
EEEE

Det kändes som att Uppsalaproducenten Johen Rafael Tillis förra duo Lissi Dancefloor Disaster var på gång att nå det där riktiga genombrottet i flera års tid, men att det aldrig riktigt hände. Den melodisäkra popelectron hypades en del både på hemmaplan och ute i världen, men nådde aldrig den berömmelse den förtjänade.
När han för två år sedan slog sig ihop med nya duopartnern Maja Edelbring lossnade det däremot direkt. Feta kontrakt, hyllningar från tunga namn som Perez Hilton och Spin Magazine och regelbunden rotation på radio. Det är ingen slump. Lissi Dancefloor Disaster var kompetent pop med hitpotential, men Death Team är ett helhetskoncept som är omöjligt att slita sig från när man väl fastnat för det.
Liknande tv-spelsmusikinfluerande produktioner, men kryddade med skönt skruvade texter som leker med hiphopklichéer och en skevt karismatisk frontperson i Maja Edelbring. Just nu är Death Team så rätt att det är omöjligt att se något slut på duons framgångar.


Annons

Annons

Läs mer

2021-05-18 14:41
Uppsalagruppen Arsadi har tagit examen och är inte längre studenter, men musiken lever i högsta grad kvar. Tack vare…
2021-05-06 10:54
Ellen Sundberg Ett bloss för Bodil Malmsten Tolkningar av Ellen Sundberg Teg Publishing