Annons
Annons
”Hej alla barn, särskilt andra halvan av skivan, är ett bra steg mot att hitta ett mer moget uttryck som kan ta Doktor Kosmos in i en ny tid.”
Foto: Pressbild, HO

På väg mot mognare uttryck


Doktor Kosmos
Hej alla barn
(Dubious)
EEE

På albumet ”Evas story” från 2002 hette en av låtarna ”Borgarsvin” på nya albumet heter en ”Nassesvin”. På samma skiva handlade en låt om hur programledaren Josefin Crafoord pratade nedsättande om en invandrartjej som medverkade i samma tv-program som Doktor Kosmos, nu handlar ett spår om hur medlemmen Twiggy Pop får ett brev från en näthatare om att hon ska våldtas och mördas. I dagens politiska klimat behövs Doktor Kosmos mer än någonsin.

När bandet, som bilades när medlemmarna pluggade i Uppsala i början av 90-talet, släpper sitt första album sedan 2008 låter de som förväntat. Fyndiga politiska texter med humor och ironi blandat med skarpa åsikter och ett naivt popsound. Glöden och nytänket som präglade musiken och gjorde dem till ett av landets viktigaste band i början av 2000-talet lyser med sin frånvaro, men ”Hej alla barn”, särskilt andra halvan av skivan, är ett bra steg mot att hitta ett mer moget uttryck som kan ta Doktor Kosmos in i en ny tid.


Annons

Annons

Läs mer

2019-11-28 10:16
Sarah Klang Creamy Blue Pangur Records
2019-11-27 17:20
Junior Natural Get Aktive Zion High Productions
2019-10-29 16:11
Joel Alme Bort bort bort Sony Music