Annons
Annons
Bild omslag
Ajde Beats har tidigare arbetat tillsammans med rapparen Sage Francis. tales of Tycho är Ajde beats debut som producent under eget namn.
Foto: Ajde Beats

Lounge utan större utsvävningar


Ajde Beats
Tales of Tycho
Ajde Beats
EE

Axel Tuvemo Johnson, musikern, producenten och klubbmakaren bakom Issa Vibe i Uppsala har använt coronavåren till att färdigställa sin skivdebut. Det är den första av tre EP:s och inleds med en stilig sampling som jag förmodar kan härledas till det så ofta reciterade Erin Hanson-citatet “There is freedom waiting for you, On the breezes of the sky, And you ask "What if I fall?" Oh but my darling, What if you fly?”. EP:ns sex instrumentala låtar har nostalgiska titlar som ”1993”, ”Piggelin”, ”Åberg” och ska enligt upphovsmakaren handla om hatkärleken till Uppsala – något som inte minst visualiseras med domkyrkan på det färgglada omslaget. De bygger alla på ett stadigt rakt beat, med lager av analogt knaster, återkommande saxofonslingor, gitarrer, souliga körer och vinylscratch. Det handlar inte om några större utsvävningar. Med andra ord rätt klassisk loungemusik som för tankarna till en stilren hotellbar. Där musiken liksom ska finnas i väggarna, utan alltför stor friktion. Personligen tycker jag framför allt om musik som berättar något och som sätter känslosamma avtryck i den så mottagliga magen. Ajde Beats och den genre musiken tillhör gör inte det. Och det kanske är just det som är poängen. Som ett monotont moln av tristess och låtsastrivsel som dimmar igen hjärnan. Jag värjer mig reflexmässigt.

 

 


Annons

Annons

Läs mer

2021-03-31 14:08
Mattias Alkberg Häxor Teg Publishing
2021-03-15 18:28
Tusses värme ledde till en välförtjänt vinst i lördagens final i Melodifestivalen. Ergos recensent hyllar vinnaren, men…
2021-03-08 09:23
"Vad är det jag håller på med? Ska jag tycka till om huruvida det ena av dessa intetsägande bidrag är bättre än det…