Annons
Annons
Bild Anders Hagfeldt rekryteringsgruppen
Anders Hagfeldt har tagit sig ytterligare ett steg närmre rektorsposten.
Foto: Foto: Privat/Lina Svensk

Rekryteringsgruppen säger ja till Anders Hagfeldt


Igår stod det klart att Universitetskollegiet vill se professor Anders Hagfeldt som ny rektor vid Uppsala universitet. Under tisdagen gav också rekryteringsgruppen grönt ljus. Kay Svensson som sitter med i rekryteringsgruppen säger till UNT att han känner stor glädje över att Anders Hagfeldt ska komma hit till Uppsala universitet.
– Det här blir jättebra och vi var förstås helt eniga i det här beslutet. Att det finns så stor uppslutning bakom hans namn känns jättebra, säger Kay Svensson, biträdande universitetsdirektör, chef för internationella relationer, samt medlem av rekryteringsgruppen till UNT.

Nu ligger bollen hos konsistoriet, Uppsala universitets styrelse, som den 17 juni ska lämna förslag på rektorskandidat till regeringen som fattar det slutgiltiga beslutet. Det har dock aldrig tidigare hänt att en kandidat kommit så här långt i processen och inte blivit rektor.

 


Annons

Annons

Läs mer

2020-10-12 14:42
Expressen har avslöjat att flera studentbostäder i Skatteskrapan, även känd som Studentskrapan, i Stockholm har använts…
2020-10-12 14:07
En student vid Lunds universitet stängs av i en månad efter att ha mailbombat anställda på nationalekonomiska…
2020-10-07 12:17
När Ergo i mitten av september pratade med Johan Nöjd, Region Uppsalas smittskyddsläkare, uttryckte han viss oro över…