Annons
Annons
Bild Anders Hagfeldt rekryteringsgruppen
Anders Hagfeldt har tagit sig ytterligare ett steg närmre rektorsposten.
Foto: Foto: Privat/Lina Svensk

Rekryteringsgruppen säger ja till Anders Hagfeldt


Igår stod det klart att Universitetskollegiet vill se professor Anders Hagfeldt som ny rektor vid Uppsala universitet. Under tisdagen gav också rekryteringsgruppen grönt ljus. Kay Svensson som sitter med i rekryteringsgruppen säger till UNT att han känner stor glädje över att Anders Hagfeldt ska komma hit till Uppsala universitet.
– Det här blir jättebra och vi var förstås helt eniga i det här beslutet. Att det finns så stor uppslutning bakom hans namn känns jättebra, säger Kay Svensson, biträdande universitetsdirektör, chef för internationella relationer, samt medlem av rekryteringsgruppen till UNT.

Nu ligger bollen hos konsistoriet, Uppsala universitets styrelse, som den 17 juni ska lämna förslag på rektorskandidat till regeringen som fattar det slutgiltiga beslutet. Det har dock aldrig tidigare hänt att en kandidat kommit så här långt i processen och inte blivit rektor.

 


Annons

Annons

Läs mer

2020-09-18 13:50
Turerna har varit många under hösten angående högskoleprovet. Så pass många att Universitets- och högskolerådets, UHR:s…
2020-09-18 11:25
För att öka kunskapen om hur covid-19 sprids har man undersökt förekomsten bland anställda och studenter vid Umeå…
2020-09-17 15:37
Om ett högskoleprov blir av i höst kan först-till-kvarnprincipen komma att tillämpas, rapporterar Ekot. Detta enligt ett…