Annons
Högskoleprovet närbild
Foto: Eva Dalin/UHR

30 000 anmälda till lördagens högskoleprov


Det andra av vårens två högskoleprov anordnas nu på lördag 8 maj. Närmare 60 000 anmälde sig till vårens två prov och lotten avgjorde vilket av tillfällena de anmälda tilldelades. Att provtillfällena delats upp beror på att man vill öka möjligheten att genomföra proven på ett smittskyddssäkert sätt.

— Det är viktigt att varje provdeltagare tar sitt ansvar och följer smittskyddslagen, Folkhälso­myndighetens rekommendationer och regionala restriktioner. Den som har symtom på covid-19 eller bor i hushåll där någon är sjuk i covid-19 ska avstå från att delta i provet på lördag, säger Maria Linna Angestav, ställföreträdande generaldirektör vid UHR i ett pressmeddelande.

Vanligtvis betalas anmälningsavgiften inte tillbaka till de som uteblir från provet, men i år har man gjort ett undantag för att de som har symtom, är sjuka eller bor med någon som är sjuk inte ska känna sig frestade att dyka upp på provtillfället för att få valuta för pengarna. Den som vill få tillbaka sin anmälningsavgift på 450 kronor ska meddela UHR senast 11 maj genom att fylla i ett webbformulär.
 


Annons

Annons

Läs mer

2024-02-19 13:15
Information från Uppsala studentkår.
2023-08-07 12:06
Det var under förra veckan som en privatperson upptäckte bristerna i UL-appens integritetfunktioner. Nu anmäls händelsen…
2023-07-28 12:51
Under torsdagen 27 juli kom de slutgiltiga antagningsbeskedet för universitets- och högskolestudier. Det här är de tre…