Annons
Annons
Håll i din telefon när du vistas på campus. Flera studenter har i dagarna rapporterat om stölder och försök till stölder.
Foto: Wikimedia commons/ Intel Free Press

Ny stöldvåg på campus


I fredags blev två studenter bestulna på sina mobiltelefoner på Blåsenhus. Intendenten Madeleine Larsson varnar nu för personer som lurar folk med lappar.

En man kommer fram med en lapp med text på, lägger den över mobiltelefonen, säger något för att distrahera och försvinner sedan med både lappen och mobiltelefonen. I fredags hände det två studenter på Blåsenhus, en gång i biblioteket och en gång i entréhallen. Dessutom uppmärksammades ett försök till stöld, där studenten insåg vad som var på väg att hända och hann ta tag i sin telefon.

– Jag fick veta av Peter Götlind, intendent på Ekonomikum, att ett liknande försök gjordes där tidigare samma eftermiddag, säger Madeleine Larsson, intendent på Blåsenhus.

I maj förra året rapporterades om i princip identiska stöldförfaranden på Blåsenhus och Ekonomikum. I de fallen var dock gärningspersonen en kvinna.

– Innan dess har vi varit otroligt förskonade från sådana här händelser. Första gången blev vi chockade allihopa, berättar Madeleine Larsson.

Lappar som varnar för tjuvar sitter uppe i Blåsenhus sedan förra stöldvågen. Med anledning av den nya stöldvågen har man gått ut och varnat i fler kanaler, till exempel olika Facebookgrupper. De drabbade studenterna har uppmanats att anmäla.

– Vi har pratat med dem och de har sagt att de ska gå till polisen. Det är viktigt att alla stölder anmäls, säger Madeleine Larsson.


Annons

Annons

Läs mer

2020-10-28 14:02
Miljöförvaltningen gjorde ett midnattsbesök i Svantes källare i helgen och fann att det var för tätt mellan borden. Nu…
2020-10-22 14:48
När Ångström byggs ut är det viktigt att skapa rum för alla. Ingenjörsnätverket SIV tycker att man bör uppkalla de nya…
2020-10-21 18:30
Det ser ut att bli dekanen Coco Norén som kommer kommer styra M/S Uppsala universitet tillsammans med tillträdande…