Annons
Annons
En kvinna försökte stjäla en mobiltelefon men blev fasthållen av den målsägande studenten. Polis tillkallades och hon kunde gripas.
Foto: Lina Svensk

Kvinna tagen på bar gärning


En kvinna försökte stjäla en mobiltelefon i biblioteket på Blåsenhus. Studenten som blev bestulen lyckades hålla fast henne och tillkalla polis.

Det var runt 10-tiden på måndagsmorgonen som en kvinna försökte stjäla en mobiltelefon av en student i biblioteket på Blåsenhus. Hon försökte hålla ett papper ovanför mobilen för att på så sätt dölja stölden. Studenten upptäckte vad som hände och lyckades hålla fast kvinnan i väntan på polis.

– Vi får ett larm om ett bråk vid 10-tiden. Man håller fast en person som stulit en mobiltelefon. Personen grips av polis, säger Uppsalapolisens presstalesperson Christer Nordström.

Liknande stölder och försök har skett på flera campus vid Uppsala universitet under det senaste året. Christer Nordström menar att förfaringssättet är vanligt i hela landet.

– Det är ett klassiskt trick. De kommer fram med en lapp eller en karta och uppehåller målsäganden. Oftast brukar det vara flera personer inblandade i den här typen av stölder.

Ett vittne på plats såg polispådraget i biblioteket och gick dit för att se vad som hänt.

– Jag var på plats i Stockholm precis när det hände i fredags, minnesbilderna poppade upp när jag såg massa uniformerade poliser på plats. Man fick samma tankar, men jag misstänkte nog att det rörde sig om en stöld, berättar vittnet.

nbsp;

nbsp;

nbsp;

nbsp;

nbsp;


Annons

Annons

Läs mer

2024-06-20 09:23
Att genomgå en forskarutbildning är mindre lönsamt idag än för 20 år sedan. Lönepremien för gruppen har sjunkit i både…
2024-06-19 09:32
Västmanlands-Dala Nation är känd som den nation i Uppsala som har flest studentbostäder att hyra ut till sina medlemmar…
2024-06-13 08:28
EU-valet är genomfört - men hur röstades det i Uppsalas studentområden?