Annons
Annons
Datorer har stulits från campus vid Engelska parken. På grund av risken att det händer igen kommer de inte att ersättas på samma plats.
Foto: Sigrid Asker

Inga nya datorer vid Karin Boye-biblioteket


Studenter har tidigare haft fri tillgång till datorer i Engelska parkens korridorer. Men nu har de blivit stulna och systemadministratör Thomas Johannesson vill inte ta risken att ställa dit nya.

Sammanlagt sexton datorer stals från Engelska parken den 28 april. Dels monterades datorn som satt bakom en intern-tv-skärm ned, dels försvann datorer utanför Karin Boye-biblioteket som studenterna har kunnat använda.

– Däremot tog de inte elkablarna, så de kommer inte ha någon nytta av datorerna, säger Thomas Johannesson, systemadministratör på Engelska parken.

Stölderna har polisanmälts, men ingen förundersökning har inletts eftersom det är uppenbart att brottet inte kommer gå att utreda. Thomas Johannesson menar att det var väntat, med tanke på hur många som har tillgång till lokalerna och att det inte finns några vittnen.

– Vi kommer inte att ställa dit nya datorer, utan ha fler datorer i datasalarna. Det blir krångligare för studenterna, men det är ju ingen idé att ha datorer i allmänna utrymmen när det förekommer stölder. Studenterna blir de som drabbas, säger han.

nbsp;


Annons

Annons

Läs mer

2024-06-20 09:23
Att genomgå en forskarutbildning är mindre lönsamt idag än för 20 år sedan. Lönepremien för gruppen har sjunkit i både…
2024-06-19 09:32
Västmanlands-Dala Nation är känd som den nation i Uppsala som har flest studentbostäder att hyra ut till sina medlemmar…
2024-06-13 08:28
EU-valet är genomfört - men hur röstades det i Uppsalas studentområden?