Annons
Annons
lås
Studentkortets personal fick inte komma in på sitt jobb.
Foto: Wikimedia commons/ dying_grotesque from Richards Bay, South Africa

Studentkortets personal utelåsta


Krisen för Studentkortet ser inte ut att upphöra. Nu har bolagets anställda portats från sitt kontor. Uppsala studentkår räknar ändå med att deras avtal med Studentkortet ska gälla.

När Studentkortets anställda kom till jobbet måndagen den 25 november var låsen till kontoret utbytta, rapporterar Expressen. På dörren satt ett meddelande från ägaren till kontorshotellet:
”Kära kunder!
Ni kommer tyvärr inte ha tillgång till era lokaler. Vi kan således inte svara på några frågor eller funderingar som ni kan tänkas ha, kontakta istället Christen.
Tack.”
Med Christen avses Studentkortets vd och styrelseordförande, Christen Ager-Hanssen, som i en och samma telefonintervju med Expressen tidigare har uppgett både att bolagets 4,5 miljoner i skulder till Kronofogden är betalda och att de är på väg att betalas.
– Det är fortfarande 4,5 miljoner. Inga betalningar har inkommit, säger kronokommissarie Mats Rosenqvist på Kronofogdemyndighetens specialverkställighetsteam, till Expressen.
Skatteverket har dragit in Studentkortets F-skattsedel och Kronofogden har konstaterat att bolaget inte har några utmätningsbara tillgångar. Konkursen knackar på dörren, med andra ord.
I en tidigare intervju i Ergo sade Uppsala studentkårs ordförande Johannes Bäck att det inte finns någon oro beträffande det avtal mellan Uppsala universitets kårer och nationer och Studentkortet som ska gälla från årsskiftet, eftersom Studentkortet har uppgått i ett annat bolag. I Expressen framgår dock att Bolagsverket inte har godkänt det nya företagsnamnet Addreax.
Idag säger Johannes Bäck att han står fast vid sitt tidigare uttalande.
– Vi har daglig kontakt med Studentkortet och utgår från att de håller avtalet.
Johannes Bäck vill inte gå in på detaljer om vad avtalet innebär och vill inte kommentera ärendet ytterligare.


Annons

Annons

Läs mer

2020-05-29 15:56
Studenter som tröttnat på distansundervisning kan andas ut – under fredagens pressträff meddelade regeringen att…
2020-05-29 15:18
Flera studenter har reagerat över att väktare fotat dem på campus senaste tiden.
 – Säkerhetsavdelningen ville veta hur…
2020-05-28 17:09
Välmeriterade rektorskandidat Anders Hagfeldt tror att en stärkt klimatprofil och ökad samverkan mellan olika…