Annons
Annons
Universitetshuset
En av de tre nykonstaterade fallen av coronaviruset i Uppsalaregionen under måndagen är student vid Uppsala universitet. UU kommer under dagen gå ut med information till studenter och anställda.
Foto: Lina Svensk/Ergoarkivet

Student vid UU coronasmittad


Det första fallet av coronaviruset bland Uppsala universitets studenter har nu bekräftats. Det gäller en student som ska ha blivit smittad under en resa till norra Italien, rapporterar Upsala nya tidning.

Tre nya fall av coronaviruset har idag, måndag, konstaterats i Uppsalaregionen. En av de smittade är en student vid Uppsala universitet. Christina Boman, säkerhetschef vid Uppsala universitet, bekräftar informationen till UNT.
– Vi håller på att samla information kring det här, så jag har inte så mycket mer att säga om det just nu, säger Christina Boman till UNT.
Personal och studenter kommer under dagen att få information. Universitetet kommer att följa de direktiv som kommer från Region Uppsalas smittskyddsenhet. Enligt uppgifter till UNT ska den smittade studenten tillhöra företagsekonomiska institutionen och ha blivit smittad under en resa till norra Italien som drabbats hårt av viruset.

Uppsala universitet gick i fredags förra veckan ut med rekommendationer kring coronaviruset och uppmanar där studenter som nyligen vistats i riskområden att studera hemifrån i två veckor efter hemkomst.


Annons

Annons

Läs mer

2021-01-15 12:06
Arbetslösheten bland akademiker må ligga på rekordnivåer just nu, men håll ut! Om fem år ser det desto ljusare ut.
2021-01-12 15:28
"Hur firar du jul i år?" var frågan - med familj/släkt blev svaret. Från de flesta av er i alla fall.
2021-01-12 10:41
Ett ironiskt uttalande, menade han. En kränkande kommentar, tyckte många andra. Karlstad studentkårs ordförande…