Annons
Annons
Bild Alfred Ram
Det blir ingen sommaravslutning för Uppsala Politicesstuderande (UPS), säger ordförande Alfred Ram.
Foto: Privat

Studentföreningar drabbas hårt av corona


I tider av pandemi lämnas ingen opåverkad. I skuggan av inställda forsränningar och champagnegalopper tvingas studentföreningar hitta kreativa lösningar för att hålla sig aktiva.

Uppsalas många studentföreningar har som resten av samhället drabbats hårt av covid-19. En vår som såg ut att vara fylld av aktiviteter blev över en natt en vår där inget händer och styrelsemöten hålls på Zoom.

En förening som påverkats är Uppsala Medievetare, UMV. Deras vår var fullspäckad med event och aktiviteter som nu har blivit inställda. Nu gör föreningen sitt bästa för att visa att de fortfarande finns. Utomhusbio och quiz-kvällar på Zoom är två aktiviteter som föreningen hoppas kunna genomföra innan terminen är slut.

Uppsala Politicesstuderande, UPS, har också valt att ställa in alla sina större event. De skulle bland annat haft en sommaravslutning för föreningen.
– Det är en stor kväll för de som går ut programmet så det är väldigt tråkigt att det nu inte kommer bli av, säger Alfred Ram, ordförande för föreningen.
Däremot håller UPS:s löpargrupp igång och träffas en gång i veckan, givetvis med avstånd mellan deltagarna. De ska också tillsätta en grupp för att hitta sätt för föreningen att visa att de fortfarande finns.
 

Lina Brorsson, ordförande i studentföreningen Socionomus. Foto: Privat


Föreningen Socionomus har i nuläget bara en aktivitet inplanerad i maj, en sångboksfest, men om den blir av är oklart.
– I nuläget ligger den på paus, berättar ordförande för Socionomus, Lina Brorsson.
I vanliga fall brukar Socionomus anordna föreläsningar för sina medlemmar, men på grund av covid-19 har alla sådana planer lagts på is.Både UMV och UPS ska ha större möten i slutet av terminen. UMV har sin vårstämma inplanerat i slutet av maj och UPS ska ha årsmöte. Detaljerna kring hur dessa ska gå till i praktiken är fortfarande oklara, men klart är att de kommer ske på nätet.
– Det blir en utmaning, men det kommer gå bra, tror Alfred Ram.
Som för de flesta har detta blivit en annorlunda vår för Uppsalas studentföreningar. Och som många andra längtar de tills livet återgår till det normala. Inte minst Alfred Ram.
– Jag aldrig längtat mer till att stå och köa till Snerikes i flera timmar än nu!

 


Annons

Annons

Läs mer

2020-05-20 15:27
Nu har valprocessen av en ny rektor börjat närma sig sluttampen. Idag presenterades de tre slutkandidaterna som är…
2020-05-20 11:45
Kommer det bli distans- eller campusbaserad utbildning till hösten? Rektor Eva Åkesson menar att det är för tidigt att…
2020-05-19 11:15
Hur har utbildningskvaliteten påverkats av att universitetet gått över till distansundervisning? Och hur mår studenterna…