Annons
Annons
Bild tentalokal
Här syns en av de nya tentalokalerna som UU hyrt. Byggnaden ligger mitt emot den stora tentalokalen på Bergsbrunnagatan.
Foto: Google street view

Från second hand till tenta


Uppsala universitet har hyrt in sig i nya lokaler för att kunna erbjuda salstenta till fler. Vad sägs om att skriva tenta i en före detta second hand-butik eller i ett gammalt tryckeri?

Upsala Nya Tidnings gamla tryckeri och lokalen som tidigare huserade secondhandbutiken ”Ge vidare” kommer snart att fyllas av tentaskrivare. Så även en ny lokal i Gottsunda. Det är Uppsala universitet som hyrt in sig för att klara av fler salstentamina.
– Vi har försökt leta upp nya lokaler för att klara vårt behov nu när vi inte kan ha så många studenter i salarna. Tidigare har vi haft motsatt strategi och försökt få in så många i salarna som möjligt, men den linjen går inte att hålla nu när vi får vara max femtio, säger Peter Elenfalk, byggnadsdirektör vid Uppsala universitet.
Det är framförallt till salsskrivning med papper och penna dessa lokaler kommer användas – för att passa digitala tentor krävs mer utrustning. Man har sett till att fixa bra luft, ljus och anpassade toaletter. Behovet av tentasalar är dock fortfarande stort.
– Nu har vi sex egna tentalokaler och fyra hyrda. Om vi kan hitta fem till kommer vi komma upp i bra volym. Nu lägger vi tentorna lite senare på dagen och på helgerna, men vi vill försöka undvika det.
Coronarestriktionerna ställer inte bara krav på hur många som får finnas i salarna, utan det handlar också om att se till så att studenter inte behöver trängas utanför och att man hinner städa mellan tentorna. Tentasalsbehovet är därmed stort just nu. Men kommer även så vara i framtiden. Second hand-lokalen och UNT:s gamla tryckeri kan eventuellt komma att användas som tentalokaler även när coronarestriktionerna upphört.

 


Annons

Annons

Läs mer

2020-10-20 16:26
Undvik fest, kollektivtrafik och fysisk kontakt med andra personer än de du bor med. Under tisdagens pressträff…
2020-10-20 13:45
Uppdatering av åsiktsprogrammet, en ny styrelseledamot på plats, ett ”Agnetas nyårskarameller-moment” och kanelbullar…
2020-10-15 11:15
Flera granater har hittats i Fyrisån i år och många fler om man går bakåt i tiden. Men hur hamnade de där? Är…