Annons
Annons
Bild rektor
Den som planerar att åka hem nu över jul lär inte behöva komma tillbaka förrän i slutet av januari. Idag fattade rektor beslut om att nästan all undervisning ska ges digitalt.
Foto: Wikimedia commons/ Staffan Claesson

Hårdare restriktioner vid UU


Nu går UU över till nästan helt digital undervisning. Studenter uppmanas i första hand att hålla sig hemma – på campus får de inte samlas i sällskap större än fyra personer.

Under måndagen beslutade rektor att ytterligare skärpa de förhållningsregler som gäller vid Uppsala universitet. I ett så kallat tilläggsbeslut betonas nu vikten av att all undervisning och examination ska ges digitalt. Dispens för enskilda undervisningsmoment kan sökas om det föreligger synnerliga skäl.

Man uppmanar nu också studenter att i första hand plugga hemifrån. Om studenter träffas på campus får de inte ses i sällskap större än fyra personer.

I samband med de nya riktlinjerna stängs också biblioteken för allmänheten. De kommer dock att hålla öppet för studenter och forskare.

De nya riktlinjerna kommer att gälla mellan 23 december och 24 januari 2021. De nya riktlinjerna är ett tillägg till det tidigare rektorsbeslutet som fattades i slutet av november.

 


Annons

Annons

Läs mer

2021-01-22 11:08
Hur kommer det sig att en vanlig kandidatuppsats blir nedladdad drygt 4 000 gånger? Ja, svaret ligger kanske i dess…
2021-01-22 10:09
Coronapandemin har gjort det enklare att hitta boende. Det finns till och med aktörer som räknar med att inte lyckas…
2021-01-20 17:40
Kortare kompletterande pedagogisk utbildning är ett av förslagen från regeringen för att få ut fler lärare i skolan, men…