Annons
Coco Norén
Prorektor Coco Norén har bjudit in kårpresidialerna till möte om Ergo.
Foto: Uppsala universitet

Universitetet bjuder in kåren till samtal om Ergo


I ett inlägg på sina sociala medier meddelar Uppsala universitet att prorektor Coco Norén bjuder in kårpresidiet till samtal om tidningen Ergo.
– Att Ergo riskerar att läggas ner kom som en överraskning för oss på universitetet.

Det var i måndags för en vecka sedan som Ergos chefredaktör och redaktör informerades om att kårstyrelsen ämnar gå vidare med processen att verka för tidningen Ergos nedläggning som en besparingsåtgärd och ett steg i ledet mot att omprioritera i organisationen. Sedan Ergo skrev om nyheten i tisdags har många uttryckt kritik mot förslaget och det har även rapporterats om flitigt i både lokal- och riksmedia.

Idag på morgonen meddelade dock Uppsala universitet på sina sociala medier att prorektor Coco Norén bjuder in Uppsala studentkårs ordförande och vice ordförande till ett samtal om den planerade nedläggningen:

– Att Ergo riskerar att läggas ner kom som en överraskning för oss på universitetet. Vi i universitetsledningen vill gärna hitta en lösning. Ergos oberoende granskning och bevakning av utbildning, studenternas villkor och studentlivet vid Uppsala universitet är något som jag uppskattar. Det vore tråkigt om den gick förlorad, säger Coco Norén i inlägget.

Ergoredaktionen väntas få uppdatering om vad som sades på mötet under dagen.


Annons

Annons

Läs mer

2024-03-26 08:41
Uppsala hamnar i biottenskiktet i en ny ranking över de bästa studentstäderna i Sverige 2024, enligt en undersökning av…
2024-03-25 08:45
En man har vid två tillfällen, 5 och 6 mars, ofredat kvinnor sexuellt på campus Engelska parken. Det rapporterar UNT…
2024-03-18 11:10
I januari tillsattes en arbetsgrupp som ska utreda förutsättningarna för att flytta om verksamheten inom Campus Gamla…