Annons
Annons
Norrlands nation
Kanske kan stödet hålla nationerna flytande ett tag till?
Foto: Therese Jansson

UU ger miljonstöd till nationerna


Pandemin har slagit hårt mot nationerna som dras med stora ekonomiska förluster. Nu ger Uppsala universitet ett krisstöd på fyra miljoner kronor.

Uteblivna sittningar, inställda uthyrningar och begränsat anta gäster – pandemin har inte varit nådig mot Uppsalas 13 nationer. Förra veckan berättade till exempel Norrlands förste kurator för UNT att man i värsta fall kunde bli tvungen att sälja nationshuset.

Uppsala universitet kommer nu att ge nationerna fyra miljoner kronor i krisstöd, berättar P4 Uppland. Prorektor Coco Norén säger att det är självklart att man vill hjälpa till.

– Vi har tagit nationerna lite mycket för givet. De har varit en del av Uppsalas studentliv, Uppsala stad och Uppsala universitet så vi har väl blivit lite bortskämda med hur mycket de har hjälpt oss. De är som ett andra hem för alla våra studenter och framförallt för de som inte kommer från Uppsala från början, säger hon till P4 Uppland.

Även Uppsala kommun diskuterar att ge ett stöd på 2,4 miljoner kronor.

Senast i december förra året gav Uppsala universitet två miljoner kronor till nationerna, pengar som bland annat skulle användas till att säkra mottagandet av nya studenter samt att erbjuda studieplatser. I juni tilldelades också kårer och nationer 2 miljoner kronor var – även då för studieplatser och säkert mottagande.

 


Annons

Annons

Läs mer

2021-05-12 18:18
Grönt ljus för att etablera stödmedlemskap och en ny och fräsch värdegrund – det var propositionerna som röstades igenom…
2021-05-12 11:00
Huset på Banérgatan i Kåbo med dryga trettiotalet lägenheter ska säljas. Anledningen enligt VD Lisa Jacobsson är att…
2021-05-10 15:47
Nu börjar sommarlovet närma sig och med det även sommarjobbet. Ergo gav sig ut i den efterlängtade vårluften för att…